Dit zijn echt super, lekkere en vooral zachte broodjes! Ik heb ze een tijdje geleden gemaakt maar helaas geen foto´s van gemaakt. Ik heb dit recept iets aangepast maar de fotos zijn van:
Maryam's Kookblog
Ingrediënten deeg:
1 kg
6 lepels suiker
6 lepels olie
1,5 theelepel gist
3/4 zakje bakpoeder
2 zakjes vanillesuiker
snufje Zout
Vulling;
boter (bona), niet smelten
eventueel olie voor besmeren
Versiering
abrikozenjam of honing
kokos
Bereidingswijze;
Voeg alle Ingrediënten in een kom en kneed dit goed met lauw water
tot een zachte, soepele deeg. Maak er vervolgens kleine
balletjes,ter grote van een mandarijn en leg het op een
ingevette dienblad.
tot een zachte, soepele deeg. Maak er vervolgens kleine
balletjes,ter grote van een mandarijn en leg het op een
ingevette dienblad.
Druk de balletjes zo dun mogelijk uit en besmeer ze goed
met boter en olie. Wees niet zuinig met het besmeren. Rol
de dunne plak zodat het een lange sliert wordt.
Pak nu de sliert en maak er een kleine rondje.
Zie de foto hieronder hoe je de broodjes vouwt.
Op deze manier vouw je de broodjes |
Ga zo verder totdat je alle bolletjes gevouwen hebt. Vervolgens
leg je de gevlochten broodjes op een warme droge plaats om te
rijzen, voor ongeveer 1 uurtje.
Als de broodjes iets verdubbeld zijn in formaat, besmeer je
ze met ei.
Leg de broodjes in een een voorverwarmde oven op 200 graden
voor ongeveer 30 minuten. Besmeer ze daarna met
abrikozenjam of honing en strooi er kokos op.
leg je de gevlochten broodjes op een warme droge plaats om te
rijzen, voor ongeveer 1 uurtje.
Als de broodjes iets verdubbeld zijn in formaat, besmeer je
ze met ei.
Leg de broodjes in een een voorverwarmde oven op 200 graden
voor ongeveer 30 minuten. Besmeer ze daarna met
abrikozenjam of honing en strooi er kokos op.
Hoeveel water heb je nodig?
BeantwoordenVerwijderen