Ingrediënten:
500 gram spliterwten
500 gram spliterwten
2 kleine uien/ 1 grote ui
1 teentjes knoflook
scheut olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijn
halve theelepel hwitte peper
halve theelepel zwarte peper
Halve theelepel Saffraan
1 tomaat
2 theelepels tomaten puree
paar takjes verse peterselie, fijne gesneden
Paar takjes verse koriander, fijn gesneden
snufje zout
(warm) water
Groenten:(hoeveel kun je zelf bepalen)
aantal spruiten, half gesneden
2 wortel, in blokjes gesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
3 aardappels in blokjes gesneden
Dit alles in water koken totdat het gaar gekookt is.
Bereidingswijze
Breng wat water aan de kook, een laagje in de pan en de rest in een waterkoker (water is dan sneller gekookt).
1 teentjes knoflook
scheut olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijn
halve theelepel hwitte peper
halve theelepel zwarte peper
Halve theelepel Saffraan
1 tomaat
2 theelepels tomaten puree
paar takjes verse peterselie, fijne gesneden
Paar takjes verse koriander, fijn gesneden
snufje zout
(warm) water
Groenten:(hoeveel kun je zelf bepalen)
aantal spruiten, half gesneden
2 wortel, in blokjes gesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
3 aardappels in blokjes gesneden
Dit alles in water koken totdat het gaar gekookt is.
Bereidingswijze
Voeg het water uit de waterkoker toe aan de pan en laat het verder koken.
Doe de spliterwten in een ruime pan en voeg daar het warme water aan toe en laat dit even koken.
Als het goed is, zie je nu wat schuim boven op het water drijven, dit kun je verwijderen.
Zet nog eens de waterkoker met water op en voeg deze als het klaar is toe aan de pan of als het water opgenomen is door de erwten.
Saus voor de soep
Ondertussen pel je de uien en knoflook en doe je in een koekenpan en laat dit in olijfolie bakken. Snijd de tomaat in grove stukken en voeg het erbij. Vervolgens voeg je de kruiden er naar smaak bij, peterselie, koriander en de tomatenpuree. Giet hierbij een scheut water en laat het even sudderen. (zie foto hieronder)
Voeg het daarna toe aan de pan met erwten. Mix dan alles met een staafmixer tot een gladde soep.
Wanneer je de soep wilt serveren doe je de gekookte groenten erdoor naar eigen hoeveelheid.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten