Nodig:
500 gram meel
1 kleine glas rozenwater (mazhar)
2 eetlepels sesamzaad, fijn gemalen
theelepel anijszaad
snufje zout
theelepel kaneel
theelepel bakpoeder
6 eetlepels boter
eetlepel suiker
1 eigeel
theelepel azijn
klein beetje saffraan, voor de kleur
theelepel gist
beetje lauw water om ermee te kneden
Verder:
Pizzapan of msega pan (marokkaanse ijzeren koekenpan)
meel + water (samen een papje van maken)
honing
sesamzaad
Bereidingswijze:
Begin met het mengen van alle ingrediënten goed door elkaar, behalve het water nog niet.
Voeg daarna kleine beetjes water eraan toe tot het een mooie soepele
deeg is geworden. Kneed het deeg nog ongeveer 10 minuten goeden.
Maak er vervolgens kleine balletjes van ongeveer 10 cm en leg ze op een
blad. Leg hierover een plasticzak of folie zodat de balletjes niet
uitdrogen en laat ze even rusten.
Rol een balletje heel dun uit met deegroller. Doe dit voorzichtig wat
het deeg kan zo scheuren. Ondertussen maak je een msega pan of pizzapan
warm en leg je hierin het uitgerolde dunne deeg.
Het mag niet te lang bakken en ook niet bruin worden. Het is de
bedoeling dat het deeg iets harder wordt en het geen deeg meer is.
Besmeer de randen van het gebakken deeg met het papje meel en water en
rol het dan op. Knip kleine, schuine stukjes en bak ze goudbruin in
olie.
Smelt de honing au bain marie en dompel hierin de gebakken koekjes.
Strooi er tot slot meteen wat sesamzaad op de chabakia.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten