De broodjes horen officieel tijdens de Ramadhan gegeten te worden, maar ze zijn natuurlijk heel het jaar erg lekker!
Ingrediënten:
1 kilo bloem
250 gram suiker
2 eieren
1,5 zakjes bakpoeder
1,5 theelepel verse gist
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes (in een droge koekenpan omscheppend goudbruin laten roosteren)
2 eetlepels anijszaadjes
1 Marokkaans theeglas gesmolten roomboter
1 Halve Marokkaans theeglas Mazhar, oranjebloesemwater (kan meer of minder, het is wat je lekker vindt)
een beetje zout
lauw water om het deeg te maken
Verder:
1 los geklopte ei
een beetje sesamzaad
Bereidingswijze:
Los de verse gist op in wat lauw water en laat die even staan. Doe de bloem in een grote kom en maak hierin een kuiltje. In het kuiltje giet je de overige ingrediënten gist, eieren, suiker, bakpoeder, vanillesuiker, roomboter, anijszaad, sesam, zout en het mazhar.
Voeg er beetje bij beetje lauw water aan toe totdat je na minstens 20 minuten kneden een soepel deeg krijgt. Als het deeg niet echt mee kneed of plakkerig is kun het ook ongeveer 10 minuten laten rusten en dan verder kneden.
Als je een soepele deeg hebt maak je van het deeg bolletjes, ter grootte van een mandarijn, en laat die 10 minuten rusten.
Druk de bolletjes dan enigszins plat tot een dikte van 1 cm en leg ze op een ingevette of met bakpapier belegde bakplaat.
Laat ze op een warme plaats ongeveer 2 tot 3 uur rijzen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten