Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Aardappelen Marmita

Makkelijke en vegetarische marmita!

Ingrediënten:
2 uien, grof gesneden
5 aardappelen, in partjes gesneden
2 tomaten, in grof gesneden
1 paprika, grof gesneden
Paar takjes verse koriander, fijn gesneden
Paar takjes verse peterselie, fijn gesneden
1 teentje knoflook
Handje vol doperwten
1 eetlepel tomatenpuree
1,5 theelepel paprikapoeder
1,5 theelepel komijnpoeder
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel witte peper
Beetje saffraan

Zout


Bereidingswijzen
:
Neem een ruime pan en doe hierin een scheutje olie in. Bak hierin de ui en knoflook glazig en voeg daarna de paprika bij.
Daarna gaan de parten aardappelen bij, tomaat stukken, koriander, peterselie, paprikapoeder, komijn, saffraan, zout, peper en tomatenpuree bij. Roer dit even goed door elkaar zodat elke aardappel gekruid is.
Giet de bij de aardappelen water bij totdat de aardappelen net onder water zitten en zet het vuur op de hoogste stand.
Tot slot gaan de doperwten erbij en laat het geheel gaar koken. Je marmita is klaar wanneer je aardappelen zacht gekookt zijn.


De marmita is lekker te eten met warme Marokkaanse brood.

Succes!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten