De donuts zijn echt super zacht en er zit gewoon geen olie in! Zeker een aanrader
Nodig:
Nodig:
1 kilo meel
1,5 lepel suiker
2 eieren
halve glas zonnebloem olie
2 glazen lauw warme melk
snufje zout
1 eetlepel gist
half zakje bakpoeder
2 zakjes vanille suiker
Bereidingswijze:
Begin met het weken van de gist in de lauwe, warme melk.
Voeg de bovenstaande ingrediënten + de melk en gist in een ruime kom en kneed alles tot een mooie zachte deeg.
Dek het deeg af en laat het deeg dan voor 10 minuten rusten op een warme plek.
Vervolgens gaan we de donuts maken.
Vet je handen in met olie, zodat het deeg niet aan je handen gaan plakken.
Rol het deeg tot een dikte van ongeveer 1 a 2 cm. Steek hier ronde vormen uit en leg het op een ingevette bakblik.
Laat dan de donuts voor ongeveer 30 minuten rijzen op een warme plek.
(Ik heb ze in de oven laten rijzen, eerst een paar minuten de oven verwarmen en dan weer uit. Daarna doe ik de donuts erin.
Let op! Dat de oven niet te warm is dat je donuts gaan bakken! )
Na het rijzen bak je ze in olie. Bak ze op een middellaag vuurtje anders worden je donuts te snel bruin.
Tot slot kun je ze naar eigen idee mooi versieren. Zoals met poedersuiker, chocolade, glazuur enz..
Ze zijn ook lekker zonder versiering.
1,5 lepel suiker
2 eieren
halve glas zonnebloem olie
2 glazen lauw warme melk
snufje zout
1 eetlepel gist
half zakje bakpoeder
2 zakjes vanille suiker
Bereidingswijze:
Begin met het weken van de gist in de lauwe, warme melk.
Voeg de bovenstaande ingrediënten + de melk en gist in een ruime kom en kneed alles tot een mooie zachte deeg.
Dek het deeg af en laat het deeg dan voor 10 minuten rusten op een warme plek.
Vervolgens gaan we de donuts maken.
Vet je handen in met olie, zodat het deeg niet aan je handen gaan plakken.
Rol het deeg tot een dikte van ongeveer 1 a 2 cm. Steek hier ronde vormen uit en leg het op een ingevette bakblik.
Laat dan de donuts voor ongeveer 30 minuten rijzen op een warme plek.
(Ik heb ze in de oven laten rijzen, eerst een paar minuten de oven verwarmen en dan weer uit. Daarna doe ik de donuts erin.
Let op! Dat de oven niet te warm is dat je donuts gaan bakken! )
Na het rijzen bak je ze in olie. Bak ze op een middellaag vuurtje anders worden je donuts te snel bruin.
Tot slot kun je ze naar eigen idee mooi versieren. Zoals met poedersuiker, chocolade, glazuur enz..
Ze zijn ook lekker zonder versiering.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten