Dit is echt een heel lekker koekje! De koekjes versieren met de nekache kost je wel wat tijd, maar je hebt daarna wel wat moois!
250 gram boter
140 gram suiker
2 eieren
1 snufje bakpoeder
Oranjebloesemwater naar smaak
Bloem
Vulling:
1 pakje koekjes (Maria biscuite)
1 handvol gemalen amandelen (ik heb ze ietsjes geroosterd)
1 potje abrikozenjam
Garnering:
Abrikozen jam
klein beetje water
Gemalen en geroosterde amandelen
Bereiding:
In een kom, bewerk de suiker en de boter met de hand. Voeg hierbij de eieren een voor een bij en daarna het bakpoeder en het oranjebloesemwater.
Daarna een beetje bij beetje de bloem erbij totdat het een soepele kneedbare deeg is.
Lat het deeg even staan.
Ondertussen kun je de vulling voorbereiden.
In een kom, meng de koekjes fijn, de gemalen amandelen met jam en maak er een zachte vulling van. Houdt wat abrikozen apart voor de garnering.
Vulling |
Rol het deeg uit tot een mooie dikte plak. Snijd met een glas of ronde vorm cirkels uit het deeg. |
Leg de koekjes op een bakplaat en laat het even staan voordat ze in de oven gaan.
Daarna bak je de koekjes in de oven voor ongeveer 18 minuten op 180 graden. De koekjes moeten lichtbruin zijn.
Smeer de koekjes in met de abrikozen jam en strooi er een beetje amandelen op de top.
Hoi,
BeantwoordenVerwijderenHoeveel meel heb je hier gebruikt?
Ik had niet echt een hoeveelheid, het moet een zachte en stevige deeg worden. Voordat je de koekjes gaat maken kun je het beste eerst 1 koekje vormen en dan bakken in de oven om te testen of de versieringen erop blijf, zo niet dan moet er meer meel bij.
VerwijderenLiefs Madame Cuisine