Haal de zon in huis met dit Mexicaanse gerecht!
Ingrediënten1 stuk ui, (80 gr)
1 stuk rode paprika, (80 gr)
1 stuk komkommer, (300 gr)
3 stuktomaat, (75 gr)
0,5 stuk ijsbergsla, (500 gr)
300 gram mager rundergehakt
1 zakje tacokruiden, (100 gr)
1 blikje maïs uit blik, (200 ml)
8 stuk tortilla, (50 gr)
150 ml magere Griekse yoghurt
Bereiding:
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de paprika in reepjes.
- Snijd de helft van de komkommer in plakjes en de rest in blokjes.
- Snijd de tomaten in blokjes en de sla in fijne reepjes.
- Meng de sla met blokjes komkommer en tomaat.
- Rul het gehakt in een koekenpan in eigen vet.
- Vet is niet nodig omdat het vlees zelf al vet genoeg bevat.
- Bak de ui, de knoflook en de paprika 3 minuten mee. - Voeg de kruidenmix, 1⁄2 kopje water en de maïs toe.
- Laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken.
- Verwarm intussen de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verdeel het gehakt en de rauwkost over de tortilla’s en rol ze op.
- Schep er een lepeltje yoghurt op.
Serveer de rest van de rauwkost en de plakjes komkommer erbij
Totaal: 500 kcal
Variatie tip:
vervang het gehakt door gerookte kip.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten