Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Marokkaanse salade

Marokkaanse Salade

Rijst- en tonijnsalade.
Ingrediënten:
- 1 kommetje met rijst
- 1/4 tot 1/2 kop gekleurde paprika's (of andere groenten)
- 1/4 tot 1/2 kop tonijn
- 4 eetlepels plantaardige olie (of gebruik de olie van de tonijn)
- 1/4 kop mayonaise (Beetje mayonaise, kijk maar wat je het lekkerst vind.)
- 2 eetlepels citroensap of azijn.

Bereidingswijze: 
- Begin met het koken van het rijst, als het klaar is laat je de rijst goed afkoelen voordat je begint met het bereiden van de salade.
- De afgekoelde rijst doe je in een grote schaal met de tonijn en groenten.
In een kleine kom meng je de mayonaise met olie, citroensap (azijn), zout en paprika's. Voeg dit dan toe bij de rijst.
- Alles goed door elkaar roeren en mengen. Laat de salade ongeveer twee uur staan, voor het opdienen.
Groene sperziebonensalade
Ingrediënten:
- Ongeveer een halve kilogram sperziebonen.
- 1 kleine geroosterde paprika, zonder zaadjes en fijngehakt.
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 1 eetlepel fijngehakte ui
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 1/2 eetlepels azijn of citroensap
- Zout
- Hete paprika, cayennepeper, of zwarte peper

Bereidingswijze:
- Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snij ze in een halve stuk. Je wast de bonen en laat ze uitlekken (drogen), doet het in een pan en strooi er wat zout overheen. (naar smaak)
- Laat de bonen op een middelmatige vuurtje koken. Dek de pan gedeeltelijk en laat de bonen ong. 10 tot 12 minuten rustig door koken, totdat je denkt dat het goed is.
- Je laat dan onmiddellijk de bonen uitlekken, doe er dan koud water overheen en laat de bonen daar ong. een minuutje in zitten, vervolgens laat jet het weer uitlekken.
- Als de bonen goed zijn afgekoeld, doe je de bonen in een grote kom met de resterende ingrediënten. Je mengt dit voorzichtig, vervolgens bedek je het en stopt het in een koelkast voor een paar uurtjes of een nacht.
- Voor dat je het gaat opdienen, proef je even de salade en als je denkt dat er wat meer kruiden in moet, doe je dat.
Aardappelsalade
Ingrediënten:
- 1 kg aardappelen.
- 2 eetlepels plantaardige olie.
- Anderhalve eetlepel azijn.
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- Zout
- Peper

Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe ze in een kom en was de aardappelen met water en laat het uitlekken.
- Leg de aardappelen in een pan met koud water en breng het aan de kook. Zet het vuur wat lager en kook de aardappelen gaar, ong. 7 tot 9 minuten. Test de aardappelen vaak, zodat de aardappelen niet te gaar worden.
- Giet de aardappelen af, direct laat je het een minuutje in koud water, vervolgens laat je de aardappelen weer uitlekken.
- Wanneer de aardappelen goed zijn afgekoeld, doe je ze met de rest van de ingrediënten in een grote kom mengen, alles naar smaak. Je doet dit voorzichtig mengen en laat het een paar uur rusten of een nachtje.
. Voor dat je het gaat opdienen, proef je even de salade en als je denkt dat er wat meer kruiden in moet, doe je dat.
 

Wortelsalade.
Ingrediënten:
. Ong. 700 gram verse wortels
- Anderhalve eetlepel citroensap
- Anderhalve eetlepel plantaardige olie
- 1 eetlepel versgehakte peterselie
- 1 theelepel komijn
- Zout
- Peper

Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en snij de bovenkant er van af. Snijd de wortels in blokjes, vervolgens was je het en laat het uitlekken.
- Stop de wortels in een pan, giet er wat water overheen en breng het aan de kook (middelmatige vuurtje). Kook de wortels ongeveer 10 minuten.
- Giet de wortels af, daarna laat je het direct 1 minuutje in koud water, vervolgens laat je de wortels weer uitlekken.
- Wanneer de wortels volledig zijn afgekoeld, mix je het met de rest van de ingrediënten in een grote kom, alles naar smaak. Je doet dit voorzichtig mengen en laat het een paar uur rusten of een nachtje.
- Voor dat je het gaat opdienen, proef je even de salade en als je denkt dat er wat meer kruiden in moet, doe je dat.
Bietensalade
Ingrediënten:
- Ong. 1 kg rode bieten (of je kan kant-en-klare bieten gebruiken die in een pot zitten)
- 2 eetlepels vers gehakte peterselie
- 2, 5 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels plantaardige olie
- Zout
- Peper
- Gehakte of geschaafde rode ui, naar smaak.

Bereidingswijze:
- Dit doe je alleen als je de-niet-kant-en-klare bieten gebruikt.
- Spoel de bieten goed, stop het in een pan en giet er water overheen. Kook tot de bieten gaar zijn, dit kan ong. 40 minuten duren, of korter of langer. Hoe lang het gaat duren, hangt af aan hoe groot de bieten worden.
- Giet de bieten en haal de vel er van af, terwijl de bieten nog warm zijn. Laat de bieten afkoelen en snijd de bieten in stukjes.
Meng de blokjes biet, met de resterende ingrediënten in een grote kom, alles naar smaak. Je doet dit voorzichtig mengen en laat het een paar uur rusten of een nachtje.
- Voor dat je het gaat opdienen, proef je even de salade en als je denkt dat er wat meer kruiden in moet, doe je dat.
- Doe alles netjes klaar zetten op een bord, zoals op de foto.
- Wat tonijn, olijven, plakjes hardgekookte eieren, geschaafde rode uien, worden allemaal gebruikt om de salade mooier te laten maken.
- Voeg gewoon wat toe, wat jou het beste lijkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten