Ingrediënten:
3 bananen
300 g suiker
250 g bloem
1 el bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
250 g zonnebloemolie
2 eieren
0.5 tl kaneelpoeder
0.5 tl nootmuskaatpoeder
2 appels
100 g geschaafde amandelen
3 el abrikozenjam
3 bananen
300 g suiker
250 g bloem
1 el bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
250 g zonnebloemolie
2 eieren
0.5 tl kaneelpoeder
0.5 tl nootmuskaatpoeder
2 appels
100 g geschaafde amandelen
3 el abrikozenjam
Verder:
1 taartvorm van 24 cm doorsnede
boter om in te vetten
bakpapier
Bereidingswijzen:
Begin met het verwarmen van de oven op 175 ºC. Vet de taartvorm in en leg bakpapier op de bodem.
Prak 2 bananen. Mix de eieren, suiker en olie tot een slagroom en luchtige massa. Meng daarna de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, bananenpuree, kaneel en nootmuskaat met elkaar.
Snijd de resterende banaan in dikke plakken. Schil de appels, verwijder het klokhuis, halveer de appels en snijd in even dikke plakken als de banaan. Verdeel de appels en de banaan over de bodem van de taartpan en schenk het beslag erop. Bak de taart in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart 5 minuten afkoelen en haal de taart uit de vorm. Laat de taart verder afkoelen.
Rooster de amandelen in de oven.
Verwarm de jam met de abrikozenjam. Bestrijk de bovenkant van de hele taart met abrikozengelei en druk de amandelen tegen de zijkant van de taart.
Bron: Rudolf van Veen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten