Een verantwoord en gezond tussendoortje als je zin hebt in iets zoets. Ik heb ze pas geleden gemaakt maar was toen vergeten een foto van de maken...
Ingrediënten:
20 dadels, gewassen en ontpitten
150 gram ongezouten noten ( je zou allerlei noten kunnen gebruiken die je lekker vindt bijvoorbeeld amandelen, cashewnoten, walnoten, pecannoten, hazelnoten, pistaches enz..
1 theelepel kaneel
2 eetlepels cacaopoeder
1 eetlepel pindakaas
50 gram geraspte kokos
Verder nodig
Blender of keukenmachine
Plasticfolie
Bereidingswijze:
Begin met het wassen en ontpitten van de dadels.
Mix in een blender of keukenmachine de dadels, noten, kaneel, cacaopoeder en de pindakaas tot een gladde massa.
Maak er mooie balletjes van en haal ze door de geraspte kokos. Leg je op een blad, afgedekt in de koelkast. Laat ze ongeveer 30 minuten in de koelkast opstijven.
Variatie:
Je zou de dadelbolletje ook kunnen rollen in:
- cacaopoeder
- gemalen noten
- sesamzaad
Variatie:
Je zou de dadelbolletje ook kunnen rollen in:
- cacaopoeder
- gemalen noten
- sesamzaad
Geen opmerkingen:
Een reactie posten