Dit visstukken zitten onder de groenten en aardappels
Nodig:
2 grote stevige vissen
5 uien, in grove stukken gesneden
5 wortels, geschild en in schuine plakken gesneden
2 paprika´s, in ringen gesneden
5 tomaten, grof gesneden
4 teentjes knoflook (hangt van de sterkte van je knoflook af mijne waren zacht van smaak)
3 zoete aardappels in kwarten gesneden
bosje verse koriander, fijn gesneden
bosje verse peterselie, fijn gesneden
1 eetlepel tomatenpuree
zout
zwarte en witte peper
komijn
paprikapoeder
saffraan
Bereidingswijze:
Neem een koekenpan met een scheut verhit olie en bak hierin 3 uien, koflook en een paprika. De rest ban de ui en paprika heb je straks nodig.
Voeg er 2 tomaten er aan toe en ook de tomatenpuree, zout, zwarte en witte peper, komijn, paprikapoeder, saffraan en een beetje koriander en peterselie. Doe er ook een kleine scheut water bij zodat het even kan bakken.
Neem nu een diepe pan met een scheut olie en maak hierin een bedje van de uien, wortels, paprika, tomaat en leg hierop de (stukken) vissen.
Op de vissen leg je weer wat uien paprika, tomaat, wortels, peterselie, koriander en strooi je een beetje zout, zwarte en witte peper, komijn, paprikapoeder, saffraan erover.
Ondertussen is je sausje in de koekenpan iets gaar gebakken. Dit sausje giet je verspreid over de vissen en groenten in de grote pan.
Let erop dat er een klein laagje vocht in de pan zit, niet teveel! Want de tomaten en vissen laten ook vocht los.
2 grote stevige vissen
5 uien, in grove stukken gesneden
5 wortels, geschild en in schuine plakken gesneden
2 paprika´s, in ringen gesneden
5 tomaten, grof gesneden
4 teentjes knoflook (hangt van de sterkte van je knoflook af mijne waren zacht van smaak)
3 zoete aardappels in kwarten gesneden
bosje verse koriander, fijn gesneden
bosje verse peterselie, fijn gesneden
1 eetlepel tomatenpuree
zout
zwarte en witte peper
komijn
paprikapoeder
saffraan
Bereidingswijze:
Neem een koekenpan met een scheut verhit olie en bak hierin 3 uien, koflook en een paprika. De rest ban de ui en paprika heb je straks nodig.
Voeg er 2 tomaten er aan toe en ook de tomatenpuree, zout, zwarte en witte peper, komijn, paprikapoeder, saffraan en een beetje koriander en peterselie. Doe er ook een kleine scheut water bij zodat het even kan bakken.
Neem nu een diepe pan met een scheut olie en maak hierin een bedje van de uien, wortels, paprika, tomaat en leg hierop de (stukken) vissen.
Op de vissen leg je weer wat uien paprika, tomaat, wortels, peterselie, koriander en strooi je een beetje zout, zwarte en witte peper, komijn, paprikapoeder, saffraan erover.
Ondertussen is je sausje in de koekenpan iets gaar gebakken. Dit sausje giet je verspreid over de vissen en groenten in de grote pan.
Let erop dat er een klein laagje vocht in de pan zit, niet teveel! Want de tomaten en vissen laten ook vocht los.
Tot slot leg je de aardappels verspreid over de vissen en kan nu het geheel op het vuur.
Laat dit ongeveer 1,5 uur op een middelmatig vuurtje, met deksel op de pan, gaar koken.
Laat dit ongeveer 1,5 uur op een middelmatig vuurtje, met deksel op de pan, gaar koken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten