Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Groenten Loempia



Ingrediënten:
500 gram gehakt
2 wortelen
3 uien
2 prei
2 courgettes
zout
beetje peper
paar takjes verse gehakte peterselie
paar takjes vers fijngehakte koriander
2 koffielepel pizzakruiden
50 gram champignons in stukjes gesneden
50 gram taugé
500 gram loempia deegvellen (zie foto)
Zeer fijne mie, naar eigen hoeveelheid (zie hieronder foto)

Fijne mie

Loempia vellen die ik altijd voor loempia´s gebruik.
Te koop bij een Marokkaanse/ Turkse/ Toko

Bereiding:
Snij de uien, wortelen, prei en de courgettes in dunne reepjes.
Doe een scheut zonnebloem olie in de koekenpan en bak eerst daarin het gehakt in kleine stukjes en voeg daarna de groenten erbij.
Bak ze roerend en breng het op smaak met zout, peper en gember. Wanneer de groenten gaar zijn voeg dan de champignons en de taugé toe, laat het nog even doorkoken en roer het af en toe door elkaar. Tot slot voeg je de overige ingrediënten erbij ( peterselie, koriander en de  pizzakruiden).
Laat dit gaar worden zonder een deksel op de koekenpan! Dit doe je zodat al het vocht van de groenten kunnen verdampen.
Neem van het vuur en laat de groeten mengsel afkoelen in een kom of schotel.


Als je een roerbak mix pakket gebruikt kun je de hele zak groenten in de pan doen als het gehakt iets gebakken is. Bak dan alles ook roerend en breng het op smaak met de kruiden.

Giet wat water in een pannetje en laat dit koken. Zet dan het vuur uit en leg in het kokende water de mie erin en laat dit gaar worden.
Let op mie is binnen enkele minuten al gaar.
Voeg dan mie dan bij de groeten mengsel en roer dit voorzichtig door elkaar.

Leg een vel bastilla deeg plat neer en bestrijk het met zonnebloem olie. Schep één eetlepel groeten mengsel met mie erop in het midden van het deeg vel. Sla de twee kanten over en rol op in de vorm van een staafje. Doe zo verder tot alle groeten mengsel op is.

Leg de groenten staafjes op een bakblik en bak ze op 170 graden in de oven tot ze een goud/geel kleurtje hebben.


Warm opdienen met loempia saus.

Succes!

Zo vouw je de loempia´s:


1 opmerking:

  1. dank je wel voor deze leuke reseptjes ik had een vraagje kan ik in dit reseptje het gehakt vervangen door kip

    BeantwoordenVerwijderen