Nodig:
2 grote ui
2 tomaten, in stukjes gesneden
2 grote wortels, in stukken gesneden
3 aardappelen, in vieren gesneden
aubergine, in plakken gesneden
handje erwten
paar roosjes bloemkool
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
(rode) paprika, in ringen gesneden
paar taken verse koriander, fijn gesneden
paar takjes verse peterselie, fijn gesneden
2 theelepels tomatenpuree
zout
komijn
rode paprikapoeder
peper
saffraan
Vis (wijting)
Bereiding
Begin met het schoonmaken van de vissen en zet ze even aan de kant.
Je kunt ervoor kiezen om de vissen heel te laten, maar je kan ze ook door midden snijden als je dat makkelijker vindt.
Neem een ruime koekenpan en doe hier een scheut (olijf) olie in en laat het opwarmen.
Bak hierin de uien en knoflook tot de uien glazig zijn.
Vervolgens gaan de tomaten stukjes erbij, paprika, koriander, peterselie en tomatenpuree erbij. Roer dit geheel even door elkaar.
Breng je sausje op smaak met de kruiden: zout, komijn, rode paprikapoeder, peper en saffraan.
Leg op het sausje de vissen en laat het geheel samen bakken.
Als het geheel een beetje droog is kun je er een scheut water toevoegen. (In de vissen zit ook vocht en dit komt vrij wanneer het kookt, dus niet te veel water toevoegen)
Tot slot leg je de aardappelstukken, wortels, aubergine plakjes en de bloemkool roosjes om de vissen neer en strooi de erwten omheen.
Laat het geheel op een middelmatig vuurtje (met deksel op de pan!) gaar koken. Let er wel op dat er voldoende saus in de pan is.
Serveer warm met Marokkaanse bood.
2 grote ui
2 tomaten, in stukjes gesneden
2 grote wortels, in stukken gesneden
3 aardappelen, in vieren gesneden
aubergine, in plakken gesneden
handje erwten
paar roosjes bloemkool
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
(rode) paprika, in ringen gesneden
paar taken verse koriander, fijn gesneden
paar takjes verse peterselie, fijn gesneden
2 theelepels tomatenpuree
zout
komijn
rode paprikapoeder
peper
saffraan
Vis (wijting)
Bereiding
Begin met het schoonmaken van de vissen en zet ze even aan de kant.
Je kunt ervoor kiezen om de vissen heel te laten, maar je kan ze ook door midden snijden als je dat makkelijker vindt.
Neem een ruime koekenpan en doe hier een scheut (olijf) olie in en laat het opwarmen.
Bak hierin de uien en knoflook tot de uien glazig zijn.
Vervolgens gaan de tomaten stukjes erbij, paprika, koriander, peterselie en tomatenpuree erbij. Roer dit geheel even door elkaar.
Breng je sausje op smaak met de kruiden: zout, komijn, rode paprikapoeder, peper en saffraan.
Leg op het sausje de vissen en laat het geheel samen bakken.
Als het geheel een beetje droog is kun je er een scheut water toevoegen. (In de vissen zit ook vocht en dit komt vrij wanneer het kookt, dus niet te veel water toevoegen)
Tot slot leg je de aardappelstukken, wortels, aubergine plakjes en de bloemkool roosjes om de vissen neer en strooi de erwten omheen.
Laat het geheel op een middelmatig vuurtje (met deksel op de pan!) gaar koken. Let er wel op dat er voldoende saus in de pan is.
Serveer warm met Marokkaanse bood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten