Madame Cuisine
Neem snel een kijkje in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!
Madame Cuisine
Aardappelen met een kipsausje
Ingrediënten:
Aardappelen, geschild, gewassen en in grote blokken gesneden
Wortels, geschild, gewassen en in grote blokjes snijden
Kippenborst, in blokjes gesneden
2 uien, grof gesneden
1 paprika, in middel grote blokjes gesneden
2 tomaten, in blokjes gesneden
Halve aubergine, in middel grote blokjes gesneden
Halve courgette, in blokjes gesneden
Flinke eetlepel tomatenpuree
Paar takjes verse koriander, fijn gehakt
1,5 theelepel zout
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel paprikapoeder
Zwarte en witte peper, naar eigen smaak
Klein beetje saffraanpoeder
Spinazie, diepvries
Bereidingswijze:
Ik heb de aardappelen en wortels in een stoompan gaar laten stomen, maar het kan ook in water gekookt worden en daarna afgieten.
Bereid de spinazie zoals het op de verpakking beschreven staat.
Sausje
Neem een ruime koekenpan en giet hierin een scheutje zonnebloemolie in (kan ook olijfolie). Laat dit even opwarmen en leg de kippenstukjes erin. Laat de kip stukken even bakken en voeg hierbij de uien toe en laat het even mee bakken. Vervolgens doe je ook de paprika erbij en laat het geheel even zacht bakken.
Wanneer het de uien glazig zijn gebakken en de paprika stukken zacht zijn gaan de tomaten, aubergine, courgette, tomatenpuree en de gehakte koriander erbij.
Roer dit voorzichtig door elkaar en breng het op smaak met zout, komijn, paprikapoeder, zwarte +witte peper en saffraan.
Tot slot doe je er een scheut water erbij zodat het gaar kan pruttelen.
Wanneer alles gaar is neem je een iets diepe bord. Begin met een schep gestoomde aardappelblokjes en wortels, vervolgens een flinke schep van de kippensausje en tot slot een schep spinazie erboven op.
Abonneren op:
Posts (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten