Nodig:
2 eigeel +1 heel ei
500 gram bloem,
250 gram zachte margarine
1 zakje bakpoeder
140 gram poedersuiker
70 gram maïzena
Decoratie:
Abrikozen jam
chocolade
kokos of nootjes naar smaak
Bereiding
Mix de boter met de suiker en voeg vervolgens de eieren en maïzena eraan toe.
Voeg daarna de bakpoeder en het bloem beetje bij beetje erbij tot het een zachte deeg is dat niet plakkerig is.
Maak kleine ovale bolletjes van het deeg druk ze in met een vork, zie foto. (Let erop dat de koekjes tijdens het bakken groter worden)
Bak de koekje op op 180 graden voor ongeveer 10-15 minuten totdat ze gaar zijn. Ze moeten niet bruin worden!
Verwarm de jam plak steeds twee koekjes aan elkaar vast door middel van de jam en laat dit drogen.
Smelt volgens de chocolade au-bain marie en doop de koekjes ongeveer de helft in de chocolade en strooi boven een bord de nootjes of kokos erop.
Doe in een schaal een laagje suiker en steek de koekjes in de suiker laat de chocola drogen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten