Nodig:
paar kippenbouten
2 ui, fijn gesneden
1 a 2 teentje knoflook, fijn gesneden
een paar takjes verse koriander, fijn gehakt
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel gemalen komijn
halve theelepel witte peper
halve theelepel zwarte peper
beetje saffraan / kurkumma
zout
scheut zonnebloem olie
(als je het lekker vind zou je ook kippenkruiden erbij kunnen voegen, let er wel op dat je dan minder zout moet gebruiken!)
Bereidingswijze:
Begin met het schoonmaken van de kippenbouten. Haal de vette plekken weg en was de kip stukken onder koud water. Kook dan de kippen in een laagje water met zout totdat ze helemaal wit zijn en de viezigheid eruit zijn gekookt.
Leg de kippen in een ruime kom en voeg hierbij de fijn gemalen uien, knoflook, koriander, paprika poeder, komijn, saffraan, pepers en zout eraan toe. Giet er dan een scheut olie bij en besmeer de kippen goed met de marinade. Maak ook een paar sneetjes in de kippen zodat de marinade ook in de kip kan intrekken.
Laat de kip (bedekt) een uurtje in de koelkast rusten zodat de marinade goed kan intrekken in de kippenbouten.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de kippenbouten. Bekleed dan de bakplaat met folie en leg de bakplaat in een voorverwarmde oven. Bak de kippen op 200 graden totdat ze gaar zijn.
Wanneer de kippenbouten gaar zijn haal je de folie van de kippen eraf en laat je het nog even in de oven verder bakken zodat het een bruine huidje krijgt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten