Ingrediënten
Deeg
250 g griesmeel (middel grof)
8 cl olie gemengd met gesmolten boter
half zake bakpoeder
halve theelepel gist
1 theelepel zout
1 eetlepel fijne suiker
15 cl melk
Vulling:
50 g verse kruidenkaas (roomkaas)
30 g geraspte kaas
Gehakte peterselie
Bereidingswijze:
Doe het griesmeel en het mengsel van boter en olie in een kom en meng goed zodat alle griesmeelkorrels bedekt worden.
Los de gist op in de lauw warme melk. Voeg de melk met gist, zout en suiker aan het griesmeelmengsel toe en meng snel met de handen. Laat 15 minuten rusten.
Meng intussen de kazen en peterselie tot een glad mengsel.
Bestrooi het werkvlak met griesmeel, maak kleine, platte ronde vormpjes met het deeg, leg een beetje vulling op de helft van de vormpjes en sluit de harcha’s goed dicht met een tweede stukje deeg.
Laat enkele minuten aan elke zijde bakken in een warme koekenpan bestrooid met griesmeel.
Serveer de harcha warm.
Serveer de harcha warm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten