Nodig:
6 eieren
1 oortjes glas suiker
1 zakje vanillesuiker
1 oortjes glas zonnebloemolie
1 zakje bakpoeder
Geraspte citroen / of sinaasappelschil
Ong. 800 gram bloem. Je kunt ook 500 gram bloem en 300 gram Maizena doen
Garnering:
Abrikozen
Kokos
Eventueel Mazhar - Oranjebloesemwater
Verder:
Bakplaat bekleed met bakpapier
Spuitzak met een rond mondje
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Neem een diepe kom en breek hierin de eieren. Mix de eieren luchtig en voeg er daarna citroenschil, suiker, olie en vanillesuiker toe en mix topfit goed door elkaar.
Vervolgend gaat de bakpoeder erdoor en roer je het heel even door elkaar. Voeg een beetje bij beetje de meel eraan toe totdat het een zachte cake beslag wordt. Het beslag moet iets dikker zijn dan cake beslag, maar ook weer niet te dik!
Doe het beslag in een spuitzak en spuit er kleine rondje uit ter grote van een walnoot.
Bak de koekjes in de oven en let goed op, want de koekjes zijn snel gaar. Ze mogen niet bruin gebakken worden maar blijven witjes van kleur. De koekjes zijn gaar als de onderkant van de koekjes iets lichtbruin gebakken zijn. Blijf dus goed bij de koekjes.
Verwarm de abrikozen jam in een steelpannetje met een kleine scheutje water bij.
Als je het lekker vindt kun je inplaats van water ook twee eetlepels mazhar bij de abrikozenjam toevoegen.
Dompel de koekjes in de abrikozen en laat ze even intrekken. Vervolgens rol je ze in de kokos en laat je ze afkoelen.
Succes
Tip: als je kokoskoekjes plat zijn kun je ze twee koekjes op elkaar zetten...
Je dompelt de koekjes in de abrikozen jam en dan zet je de platte kanten van de koeken op elkaar, daarna rol je ze door de kokos.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten