Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Aardappelsoesjes met "la vache qui rit"


Ingrediënten
Voor ongeveer 20 soesjes:
250 gram aardappelpuree (zelf maken of diepvries of koeling van de supermarkt)
1 ei
3 puntjes "La vache qui rit"-smeerkaas
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels geraspte kaas naar keuze
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1/2 koffielepel paprikapoeder
1 mespunt gemalen komijn
Eventueel zout/peper naar smaak


Bereidingswijze
Bereid de aardappelpuree en voeg er de puntjes "La vache qui rit" in kleine stukjes aan toe en 1 eetlepel geraspte kaas
Roer alles goed door elkaar.
Voeg er dan de fijngehakte peterselie, de specerijen, het ei en de crème fraîche aan toe en roer goed.
Voeg nog peper en zout toe als dat nodig is (even proeven).

Doe het aardappel/kaasmengsel in een spuitzak met grove spuitmond en spuit daarmee toefjes op een met bakpapier belegde bakplaat. Zorg ervoor dat tussen elk toefje wat ruimte zit want de soesjes zwellen op tijdens het bakken.

Bestrooi de toefjes met de rest van de geraspte kaas en zet de bakplaat in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Bak de soesjes in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Tussentijds niet de oven openen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten