Nodig:
50 gram walnoten, geroosterde en iets grof gemalen
50 gram amandelen,geroosterd en iets grof gemalen
50 gram ongezouten pinda´s, geroosterd en iets grof gemalen
20 gram pecannoten, iets geroosterd en grof gemalen
4 eieren
1 oortjes glas olie
1 oortje glas suiker
1 zakje vanille suiker
half zakje bakpoeder
geraspte citroen schil en citroensap
ong. 500 gram meel (tot het een zachte deeg is)
Verder voor de garnering:
eiwit
gemalen noten
Bereidingswijze:
Begin met het roosteren van de noten en hou wat noten apart in een bakje voor de garnering.
Doe de eieren, olie, suiker, citroensap en rasp in een kom en mix dit even goed door elkaar. Voeg hierbij de vanillesuiker, bakpoeder en de noten aan toe. Vervolgens gaat de meel er een beetje bij beetje bij totdat het een zachte deeg is geworden. Het deeg moet niet plakkerig zijn en ook niet te hard.
Maak van het deeg kleine bolletjes, niet al te groot want in de oven worden ze iets groter. Besmeer de bolletjes deeg met het eiwit en dompel ze vervolgens in de noten. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de koekjes in de oven op 200 graden totdat ze bijna goud gekleurd zijn.
LET OP: Wanneer de koekjes bijna gekleurd zijn zet je de temperatuur van de oven terug naar 100 graden zodat ze koekjes hard kunnen worden. Laat ze dan mooi goud/bruin worden.
Variatie:
Je kunt elke notensoort gebruiken die je lekker vindt of in huis hebt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten