Foto van Trotse Mama |
Ingrediënten:
4 eieren
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
200 ml zonnebloemolie
350 ml volle yoghurt
300 gram griesmeel/smid
1,5 zakje bakpoeder
voor de siroop:
1 1/2 kop suiker;
3 koppen water;
1 eetlepel oranjebloesemwater;
het sap van 1/2 citroen.
Zo maak je het:
Maak eerst de siroop: vermeng in een pannetje het water met de suiker, het oranjebloesemwater en het citroensap en breng aan de kook.
Laat ongeveer15 minuten zachtjes koken, haal dan van het gas af en laat afkoelen.
Verwarm de oven vóór op 180 graden.
- Mix de eieren met de suiker tot een zeer romige en luchtige mengsel. Je mixt ongeveer 10 minuten.
- Doe er dan de olie bij en mix dit goed door elkaar.
- Als je ziet dat de olie is opgenomen in je beslag, dan voeg je de yoghurt toe en mix je het verder tot een luchtig beslag.
- Meng dan het zakje bakpoeder en vanillesuiker bij en tot slot voeg je degriesmeel erbij.
- Weer goed mixen.
- Vet dan je bakvorm van 30 cm in met boter en bloem en giet het beslag erin. Doe je cake in de voorverwarmde oven op 180 graden voor 40 a 45 minuten.
- Wanneer de cake mooi goud/bruin van kleur is haal het uit de oven en besprenkel met 1/3 deel van de siroop.
- Laat 10 minuten intrekken en besprenkel nogmaals met de helft van de overgebleven siroop.
- Laat wéér 10 minuten intrekken alvorens het restant van de siroop over de cake te sprenkelen.
- Laat de cake tenminste 4 uur afkoelen.
- Bestrooi de basboussa evt. met geroosterde grof gehakte amandelen of amandelsnippers of grof gehakte pistachenootjes. Je kunt ook kokos erop strooien net wat je zelf lekker of mooi vind.
- Snijd de basboussa in blokjes en zet ze in papieren vormpjes.
Met dank aan: Trotse Mama!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten