Tabouleh
Ingrediënten: voor 2 - 3 personen
100 gram couscous
sap van een halve citroen
3 eetlepels olijfolie
1/2 komkommer
3 tomaten
3 eetlepels fijngehakte peterselie
2 eetlepels bislook
Bereiding:
Je kunt dit ook een avond van te voren maken.
Meng de couscous in een goed afsluitbare kom met wat zout en peper.
Sprenkel de citroensap erover en roer de olijfolie erdoor.
Schenk er 150 ml kokend water bij en laat de couscous 10 minuten wellen.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd het in kleine blokjes.
Snijd de tomaten in vieren en snijd het dan ook in kleine blokjes.
Maak de couscous rul met een vork en schep de blokjes komkommer en tomaat en de kruiden erdoor.
Bewaar de tabouleh tot gebruik in een afgesloten bak in de koelkast.
Terug
Geen opmerkingen:
Een reactie posten