Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Marmerkoekjes



Ingrediënten:

500 gram ongezouten pinda's
Halve pot honing
1 pot pindakaas
1 theelepel kaneel
2 eetlepels karamel
400 gram bruine chocolade
100 gram witte chocolade


Bereidingswijze:
Rooster de pinda´s en maal ze fijn in een keukenmachine. Voeg bij de gemalen pinda´s de pindakaas, honing en kaneel toe en kneed dit allemaal samen tot een stevige massa. Het zal een plakkerig mengsel worden.
- Er mag heel wat pindakaas en honing in, hoeveel precies kan ik niet zeggen. Het is een beetje op gevoel werken. Het moet in ieder geval een plakkerige mengsel worden dat niet uit elkaar valt.
- Voeg ook de karamel erbij, maar let dan wel op de verhouding honing/karamel want anders wordt het wel heel zoet.

Neem een bakplaat en bedek deze met huishoud folie of bakpapier . Schep de pindamengsel op de bakplaat en leg op de pinda mengsel nog een groot stuk huishoud folie. Dit om te voorkomen dat het mengsel op je deegroller plakt.
Rol de massa uit met een deegroller goed uitrollen zodat het overal gelijk is.

Smelt 200 gram bruine chocolade au bain marie. Giet de gesmolten chocolade over de plak en strijk dit glad. Leg vervolgens de plak in de koelkast en laat dit hard worden.

Als de chocolade hard is, draai de koek om zodat de chocolade aan de onderkant zit.

Smelt de andere 200 gram bruine chocolade, giet dit over de koek en strijk het glad. Smelt dan de witte chocolade, doe dit in een boterhamzakje en knip daar een klein hoekje van af. Spuit vervolgens witte lijntjes in de breedte op de bruine chocolade die nog zacht is.
*Je kunt ook een slagroomspuit gebruiken om van de witte gesmolten chocolade lijnen te spuiten.

Neem dan een satéprikker of een boterham mes en trek vervolgens in de lengte lijnen naar je toe en van je af om een marmereffect te krijgen. Laat dit weer in de koelkast hard worden.

Snij tot slot de plak met een scherp mes in kleine ruitjes of blokjes.

Variatie:
Je kunt ook witte chocolade over de koek glad strijken en met bruine chocola lijntjes maken.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten