Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Custard Tiramisu


Ingrediënten:
80 gram custard
1 liter melk
2 eetlepel suiker
Cacao
Lange vingers
gekookt water

Decoratie
Slagroom
Aardbeien
Ananas
(Je kan ook andere vruchten gebruiken)

Zo maak je het:
Verwarm de melk in een steelpan, zet het op een zacht vuurtje en voeg hierbij 2 eetlepels suiker toe.

Doe in een diepe bord een paar scheppen cacao (mag sterk zijn) met een scheutje warm water en roer dit goed zodat er geen klontjes in zitten.

Dompel de lange vingers in de cacao mengesel en leg het naast elkaar in de vorm. Je gaat zo door totdat je de bodem helemaal bedekt hebt met de lange vingers.

Ondertussen is de melk opgewarmd...
Laat de melk gewoon nog op een lage vuurtje staan als je de custard gaat maken.

In een klein kommetje neem je ongeveer 100 ml van de verwarmde melk en voeg je de custard hier bij. Roer dit goed door elkaar totdat er geen klontjes meer inzitten. Doe dit met een garder.

Als de custard goed geroerd is en er geen klontjes meer in zitten kun je het bij de melkvoegen dat op het vuur staat.  Je blijft dan roeren met de garder totdat het een dikke mengsel wordt.

Als de custard een dikke vla is geworden giet je de helft van de custard in de vorm waar de langevingers liggen. De andere helft van de custard zet je weer terug op een heel zacht vuurtje.
Dompel nog een aantal langevingers in de cacao mengsels en leg het in de vorm op de custard laag. Je gaat zo door totdat de hele custard laag bedekt is met de langevingers.

Giet de andere helft van de custard vla op de langevingers zodat alle langevingers goed bedekt zijn.

Laat de Tiramisu ongeveer 3 uur in de koelkast opstijven.

Als de custard Tiramisu  mooi opgestijfd is kun je het naar eigen keuze mooi versieren met slagroom en fruit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten