Ingrediënten:
De hoeveelheid hangt ervan af voor hoeveel personen je het maakt. De hieronder beschreven recept is bedoeld voor 2 a 3 personen.
100 gram gehakt
1 grote ui
1 paprika
1 pak bladspinazie (heb een diepvries pak gebruikt)
2 wortels
halve courgette
doperwten
bloemkool
aardappels
zout
paar takjes verse peterselie
paar takjes verse koriander
Italiaanse kruiden
geraspte kaas
Zo maak je het:
Ontdooi de spinazie en laat dit in een klein beetje water in een pannetje gaar koken. Wanneer de spinazie gaar is haal je de deksel eraf zodat het water van de spinazie kan verdampen.
Snij de aardappels in schijfjes en kook de aardappels. Wanneer het gaar is pureer je het en breng je de puree op smaak met wat zout.
In een andere pannetje laat je de bloemkool in water koken.
Snipper het gehakt in een koekenpan en laat dit even bakken. Snijd de ui in halve ringen en bak dit bij het gehakt.
Maak de wortels en paprika schoon en snijd deze is grove stukken en voeg deze bij de gehaktmengsel. Voeg ook hierbij de grof gesneden courgette, bloemkool en doperwten toe en breng het op smaak met de Italiaanse kruiden, peterselie, koriander en zout. Laat dit allemaal even goed gaar worden.
Schotel vullen:
Vet een ovenschaal goed in met wat boter. Vul de ovenschaal met de helft van de gepureerde aardappels
Doe dan het mengsel van gehakt en groenten op de aardappelpuree.
Strooi hierop wat Italiaanse kruiden. Daarna doe je de spinazie er op en vervolgens weer de rest van de aardappels.
Strooi op de aardappels wat stukjes kaas en wat Italiaanse kruiden.
Leg de ovenschotel in de oven op 200 C voor ongeveer 30 minuten.
Succes!
De hoeveelheid hangt ervan af voor hoeveel personen je het maakt. De hieronder beschreven recept is bedoeld voor 2 a 3 personen.
100 gram gehakt
1 grote ui
1 paprika
1 pak bladspinazie (heb een diepvries pak gebruikt)
2 wortels
halve courgette
doperwten
bloemkool
aardappels
zout
paar takjes verse peterselie
paar takjes verse koriander
Italiaanse kruiden
geraspte kaas
Zo maak je het:
Ontdooi de spinazie en laat dit in een klein beetje water in een pannetje gaar koken. Wanneer de spinazie gaar is haal je de deksel eraf zodat het water van de spinazie kan verdampen.
Snij de aardappels in schijfjes en kook de aardappels. Wanneer het gaar is pureer je het en breng je de puree op smaak met wat zout.
In een andere pannetje laat je de bloemkool in water koken.
Snipper het gehakt in een koekenpan en laat dit even bakken. Snijd de ui in halve ringen en bak dit bij het gehakt.
Maak de wortels en paprika schoon en snijd deze is grove stukken en voeg deze bij de gehaktmengsel. Voeg ook hierbij de grof gesneden courgette, bloemkool en doperwten toe en breng het op smaak met de Italiaanse kruiden, peterselie, koriander en zout. Laat dit allemaal even goed gaar worden.
Schotel vullen:
Vet een ovenschaal goed in met wat boter. Vul de ovenschaal met de helft van de gepureerde aardappels
Doe dan het mengsel van gehakt en groenten op de aardappelpuree.
Strooi hierop wat Italiaanse kruiden. Daarna doe je de spinazie er op en vervolgens weer de rest van de aardappels.
Strooi op de aardappels wat stukjes kaas en wat Italiaanse kruiden.
Leg de ovenschotel in de oven op 200 C voor ongeveer 30 minuten.
Succes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten