Dit is echt een hele mooie taart voor verjaardag, bezoek, kinderfeestje enz.
Het lijkt een moeilijke recept maar valt best mee! Het is echt een aanrader om de taart een keer te maken! Erg lekker!
Ingrediënten: Bodem
8 plakjes bladerdeeg (goed ontdooid!)
1 ei
1 zakje banketbakkersroom (Dr. Oetker)
Fruitvulling
100 gram aardbeien
1 tros pitloze druiven
Ananas in stukjes
1 banaan
3 perziken
Je kunt natuurlijk ook andere fruitsoorten kiezen zoals, kiwi, mango, blauwe bessen, frambozen enz.
Verder:
bakpapier
bakblik
200 gram witte chocolade
spuitzak met spuitmondje
Voorbereiding:
Maak op karton de bloemvorm die je straks gaat overtrekken op het deeg.
1. Neem de ronde bakblik en teken het rondje op het karton over.
2. Neem nu een iets kleinere cirkel vorm (bijv. een glas) en maak aan de buiten kant van de grote cirkel kleine bloemen rondjes. Probeer dan hiervan taartpunten te maken ongeveer 8 stuks.
- Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Bodem
- Laat het bladerdeeg ontdooien en leg 5 plakjes op elkaar.
- Rol dun uit tot een plak van circa 30 centimeter doorsnede. Leg de plak op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Snijd uit de plak een bloem-vorm met 8 gelijke blaadjes.
- Snijd van het overige deeg vier banen van 1 centimeter breed met de lengte van de bloem en steek er met een kartelsteker, ter grote van de bloemblaadjes, halve maantjes en een rondje uit.
- Bestrijk de banen met water en leg ze kruislings op de bloem. Bestrijk de halve maantjes met water en druk ze aan de buitenste rand van de bodem.
- Bestrijk het rondje met ei en druk het rondje in het midden van de bloem.
- Kluts het ei en bestrijk het deeg ermee. Bak de bodem in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Banketbakkersroom
- Klopt de slagroom met ongeveer 2 eetlepels suiker iets stijf.
- Maak de banketbakkersroom klaar zoals het op de verpakking vermeld staat.
- Meng de helft van de opgeklop slagroom door de banketbakkersroom en schep de andere helft in een spuitzak met spuitmondje.
- Smelt de witte chocolade au bain marie en besmeer de bodem ermee en laat het opdrogen. Dit is bedoeld om de ´poriën´ van de bladerdeeg te dichten zodat het vocht van het banketbakkersroom en fruit niet door het deeg gaat.
- Schep de banketbakkersroom in een spuitzak en verdeel een dikke laag banketbakkersroom over de bodem.
Fruitvulling
Maak de aardbeien, druiven, banaan, perziken en ananas schoon en snijd het fruit in plakken. Verdeel het fruit over de bodem. Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit in het midden van de bodem een toef slagroom.
- Klopt de slagroom met ongeveer 2 eetlepels suiker iets stijf.
- Maak de banketbakkersroom klaar zoals het op de verpakking vermeld staat.
- Meng de helft van de opgeklop slagroom door de banketbakkersroom en schep de andere helft in een spuitzak met spuitmondje.
- Smelt de witte chocolade au bain marie en besmeer de bodem ermee en laat het opdrogen. Dit is bedoeld om de ´poriën´ van de bladerdeeg te dichten zodat het vocht van het banketbakkersroom en fruit niet door het deeg gaat.
- Schep de banketbakkersroom in een spuitzak en verdeel een dikke laag banketbakkersroom over de bodem.
Fruitvulling
Maak de aardbeien, druiven, banaan, perziken en ananas schoon en snijd het fruit in plakken. Verdeel het fruit over de bodem. Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit in het midden van de bodem een toef slagroom.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten