Ingrediënten
2 uien
2 tomaten
paar takjes koriander
paar takjes peterselie
1 teentjes knoflook
theelepel zout
1/2 tl witte en zwarte peper
1/2 tl saffraan
theelepel komijn
Theelepel paprika poeder
theelepel tomatenpuree
handje doperwten
2 el zonnebloemolie
5 aardappelen,in grote blokken snijden
ongeveer 1 liter gekookt water
2 uien
2 tomaten
paar takjes koriander
paar takjes peterselie
1 teentjes knoflook
theelepel zout
1/2 tl witte en zwarte peper
1/2 tl saffraan
theelepel komijn
Theelepel paprika poeder
theelepel tomatenpuree
handje doperwten
2 el zonnebloemolie
5 aardappelen,in grote blokken snijden
ongeveer 1 liter gekookt water
Bereidingswijze:
Schil een ui en snijd deze in kleine stukjes.
Schil een ui en snijd deze in kleine stukjes.
Schil de tomaten en haal de zaadje eruit en rasp deze vervolgens.
Snijd de koriander en peterselie stengels fijn.
Schil de knoflookteentje en rasp het vervolgens.
Schil de aardappelen en snijd deze in grote stukken net zoals op de afbeelding
Schil de aardappelen en snijd deze in grote stukken net zoals op de afbeelding
Doe een scheutje olie in de tajine en fruit hierin de uien. Vervolgens voeg je de aardappelstukken erbij en roer je het geheel. Voeg daarna de tomaat, tomatenpuree,koriander, peterselie, knoflook en de kruiden eraan toe.
Zout doe je naar smaak en roer alles goed door elkaar.
Voeg er vervolgens ongeveer liter water aan toe en de doperwten. De aardappels moeten net onder water staan.
Laat het geheel rustig garen. Duurt ongeveer een halfuurtje.
Variatie:
Je zou ook groenten erbij kunnen voegen zoals, wortels, courgettes, paprika enz..
- Je zou ook een beetje rijst of vermicelli kunnen bij doen
- Ook kun je er gehaktballetjes in de pan kunnen bijdoen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten