Rijst salade
Ingrediënten
-1 kleine kom gekookte rijst
- 3 gekookte en in stukjes gesneden wortelen
- 1 blik tonijn in olie
-een blikje maïskorrels (houdt ongeveer 2 eetlepels maïs achter voor de decoratie)
- augurken in kleine stukjes gesneden
-1 eetlepel azijn
- zout
Bereiding:
Snijd alles in kleine stukjes, ongeveer ter grote van de maïskorrels.
Meng alles in een kom goed door elkaar en voeg hierbij de tonijn erbij.
Breng het op smaak met azijn en zout.
Aardappel salade
Paar gestoomde/ gekookte aardappelen
mayonaise, hoveelheid naar smaak
augurken, in kleine stukjes gesneden
sap van de augurken
tonijn
Bereiding
Prak de aardappelen helemaal fijn.
Voeg hierbij de kleine stukjes gesneden augurken en de tonijn.
Breng het op smaak met wat sap van de augurken en mayonaise en meng het goed door elkaar.
Paar gestoomde/ gekookte aardappelen
mayonaise, hoveelheid naar smaak
augurken, in kleine stukjes gesneden
sap van de augurken
tonijn
Bereiding
Prak de aardappelen helemaal fijn.
Voeg hierbij de kleine stukjes gesneden augurken en de tonijn.
Breng het op smaak met wat sap van de augurken en mayonaise en meng het goed door elkaar.
Decoratie:
Schijfjes augurken
schijfjes wortels
2 gekookte eieren
maïskorrels
blaadjes sla
Schijfjes augurken
schijfjes wortels
2 gekookte eieren
maïskorrels
blaadjes sla
Bord versieren
- Neem een ruime bord waarin je de salade gaat maken.
- Begin met de het vullen van de rijstsalade in kleine kommetjes. Ik heb 4 hoopjes op het bord kunnen storten.
- Verspreid de sla baadjes op de rand van het bord.
- Stort op de sla blaadjes en rondom het rijst, de aardappelsalade. Het hoeft niet helemaal netjes gestort te worden want je gaat het straks bedekken met wortel en augurken. Vul in het midden het gat ook met de aardappelsalade..
- Vervolgens ga je het bord verder versieren door de wortels en augurken schijfjes dakpansgewijs op de aardappelsalade te leggen.
- Snijd de eieren in vieren en leg ze in het midden en tussen de rijstsalade. Leg hiertussen ook de maïskorrels zodat alle gaten bedekt worden.
- In het midden stapel je een schijf augurken en wortels op elkaar.
- Neem een ruime bord waarin je de salade gaat maken.
- Begin met de het vullen van de rijstsalade in kleine kommetjes. Ik heb 4 hoopjes op het bord kunnen storten.
- Verspreid de sla baadjes op de rand van het bord.
- Stort op de sla blaadjes en rondom het rijst, de aardappelsalade. Het hoeft niet helemaal netjes gestort te worden want je gaat het straks bedekken met wortel en augurken. Vul in het midden het gat ook met de aardappelsalade..
- Vervolgens ga je het bord verder versieren door de wortels en augurken schijfjes dakpansgewijs op de aardappelsalade te leggen.
- Snijd de eieren in vieren en leg ze in het midden en tussen de rijstsalade. Leg hiertussen ook de maïskorrels zodat alle gaten bedekt worden.
- In het midden stapel je een schijf augurken en wortels op elkaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten