Ik ben vergeten om een foto te maken van mn mfouar....
Dit is de foto van Sosokitchen link: http://www.sosokitchen.nl/remfouar-lemfouar
Dit is de foto van Sosokitchen link: http://www.sosokitchen.nl/remfouar-lemfouar
Nodig:
lamsvlees met bot in stukken, hoeveelheid naar eigen keus
Scheut olijfolie
Zout
Witte en zwarte peper
komijn
Bereiding:
Neem een ruime stoompan waarin je het vlees gaat stomen. Giet in de onderste deel van de pan met water (ongeveer de helft van de pan) en zet het op het vuur.
Ondertussen kun je het vlees bereiden.
Begin met het wassen van het vlees. Marineer het vlees met wat olie, zout en peper. Leg de stukken vlees in het bovenste deel van de stoompan.
Om te zorgen dat het stoom niet uit de stoompan glipt kun je de op het bovenste deel van het vlees bedekken met plasticfolie of een pedaalemmer zak en daarop leg je de deksel van de pan op.
Zet het vuur op een middelmatige hoogte en laat het vlees ongeveer 2,5 uur rustig gaar stomen. Je kunt ongeveer elk half uur het vlees ´omdraaien´. Hiermee bedoel ik dat de bovenste stukken vlees naar onder gaan en de onderste stukken vlees boven in de pan gaan.
Let er ook op dat er voldoende water in de onderste deel van de pan zit, anders krijgt je vlees een branderige geur.
Als het vlees makkelijk los kom van het bot is je mfouar vlees gaar.
Vervolgens gaat het vlees in de oven. Leg het vlees in een ovenschaal en bestrijk het met wat boter.
Laat het vlees mooi goudbruin worden in de oven op 200 graden. Let er wel op dat het vlees niet te lang in de oven zit want dan droogt het uit!
Serveer het vlees op een mooie ruime bord. Leg op het bord een paar blaadjes sla en daarop het vlees.
Zet er een klein schaaltje bij met zout en komijn.
lamsvlees met bot in stukken, hoeveelheid naar eigen keus
Scheut olijfolie
Zout
Witte en zwarte peper
komijn
Bereiding:
Neem een ruime stoompan waarin je het vlees gaat stomen. Giet in de onderste deel van de pan met water (ongeveer de helft van de pan) en zet het op het vuur.
Ondertussen kun je het vlees bereiden.
Begin met het wassen van het vlees. Marineer het vlees met wat olie, zout en peper. Leg de stukken vlees in het bovenste deel van de stoompan.
Om te zorgen dat het stoom niet uit de stoompan glipt kun je de op het bovenste deel van het vlees bedekken met plasticfolie of een pedaalemmer zak en daarop leg je de deksel van de pan op.
Zet het vuur op een middelmatige hoogte en laat het vlees ongeveer 2,5 uur rustig gaar stomen. Je kunt ongeveer elk half uur het vlees ´omdraaien´. Hiermee bedoel ik dat de bovenste stukken vlees naar onder gaan en de onderste stukken vlees boven in de pan gaan.
Let er ook op dat er voldoende water in de onderste deel van de pan zit, anders krijgt je vlees een branderige geur.
Als het vlees makkelijk los kom van het bot is je mfouar vlees gaar.
Vervolgens gaat het vlees in de oven. Leg het vlees in een ovenschaal en bestrijk het met wat boter.
Laat het vlees mooi goudbruin worden in de oven op 200 graden. Let er wel op dat het vlees niet te lang in de oven zit want dan droogt het uit!
Serveer het vlees op een mooie ruime bord. Leg op het bord een paar blaadjes sla en daarop het vlees.
Zet er een klein schaaltje bij met zout en komijn.
Variatie:
Je kan het vlees ook eerst laten marineren met kruiden:
scheut olie
fijn gesneden ui
saffraan
rode paprikapoeder
witte en zwarte peper
zout
komijn
koriander
teentje knoflook
Bereidingswijze:
Hetzelfde zoals hierboven beschreven is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten