Nodig voor ongeveer 9 personen:
1,5 kip en een paar kippenvleugels (de kip is in stukken)
2 grote uien, in grove stukken gesneden (kwarten)
5 grote wortels, in vieren gesneden (binnenste eruit gesneden)
2 grote tomaten, grof gesneden
3 Paprika's, inkwarten gesneden
Bakje doperwten
Bloemkool
Pitloze groene olijven
Knoflook
Flinke bos verse koriander
kaneel
Zout
Komijn
Witte peper
Zwarte peper
Paprikapoeder
saffraan
Bereidingswijze:
Neem een diepe grote pan en verwarm hierin een scheut olie (meestal doe is zonnebloem olie en olijfolie). Leg hierin de kip stukken en strooi wat zout. Over de kippen leg je de ui stukken en fijn gesneden knoflook op. Leg hierbij een halve citroen en laat het meebakken op een middelmatig vuurtje voor ongeveer 20-30 minuten!
Wanneer de kipstukken goed gebakken voeg je hierbij de tomaten stukjes erbij, fijngesneden koriander, kaneel, komijn, peper, paprikapoeder, saffraan en nog een beetje zout.
Als er te weinig vocht in de pan zit doe je er een scheut water bij. Er mag best wat saus in de pan zitten.
!!Let Op: Probeer zo min mogelijk te roeren in de pan anders gaan de kippen stuk! Schud zo af en toe met de pan om zeker te zijn dat er niets aan de bodem van de pan is vast geplakt!
Laat het ongeveer 1-1,5 uur op een middelmatig vuurtje gaar koken. Wanneer je pan met kip aan het gaar koken is, kook je in een andere pannetje de doperwten
gaar met wat saus van de kippen. Dit doe je ook met de wortels en bloemkool. Je hebt dus nu 4 pannen op het vuur staan.
Wanneer de wortels bijna gaar zijn gekookt voeg je het bij de kippen. De bloemkool en doperwten blijven gewoon in hun eigen pannetje.
Neem een koekenpan, hierin ga je de stukken paprika in olie gaar bakken. Wanneer ze zacht zijn laat je de paprika even afkoelen in een bordje en zo kun
je dan makkelijk het velletje van de paprika eraf trekken.
Serveren:
Neem een ruime bord en begin met de kippen op het bord te leggen. Daarop en eromheen komen de groenten en wat saus van de kippen.
In het midden leg je de paprika stukken neer en strooi je er wat groene olijven over.
1,5 kip en een paar kippenvleugels (de kip is in stukken)
2 grote uien, in grove stukken gesneden (kwarten)
5 grote wortels, in vieren gesneden (binnenste eruit gesneden)
2 grote tomaten, grof gesneden
3 Paprika's, inkwarten gesneden
Bakje doperwten
Bloemkool
Pitloze groene olijven
Knoflook
Flinke bos verse koriander
kaneel
Zout
Komijn
Witte peper
Zwarte peper
Paprikapoeder
saffraan
Bereidingswijze:
Neem een diepe grote pan en verwarm hierin een scheut olie (meestal doe is zonnebloem olie en olijfolie). Leg hierin de kip stukken en strooi wat zout. Over de kippen leg je de ui stukken en fijn gesneden knoflook op. Leg hierbij een halve citroen en laat het meebakken op een middelmatig vuurtje voor ongeveer 20-30 minuten!
Wanneer de kipstukken goed gebakken voeg je hierbij de tomaten stukjes erbij, fijngesneden koriander, kaneel, komijn, peper, paprikapoeder, saffraan en nog een beetje zout.
Als er te weinig vocht in de pan zit doe je er een scheut water bij. Er mag best wat saus in de pan zitten.
!!Let Op: Probeer zo min mogelijk te roeren in de pan anders gaan de kippen stuk! Schud zo af en toe met de pan om zeker te zijn dat er niets aan de bodem van de pan is vast geplakt!
Laat het ongeveer 1-1,5 uur op een middelmatig vuurtje gaar koken. Wanneer je pan met kip aan het gaar koken is, kook je in een andere pannetje de doperwten
gaar met wat saus van de kippen. Dit doe je ook met de wortels en bloemkool. Je hebt dus nu 4 pannen op het vuur staan.
Wanneer de wortels bijna gaar zijn gekookt voeg je het bij de kippen. De bloemkool en doperwten blijven gewoon in hun eigen pannetje.
Neem een koekenpan, hierin ga je de stukken paprika in olie gaar bakken. Wanneer ze zacht zijn laat je de paprika even afkoelen in een bordje en zo kun
je dan makkelijk het velletje van de paprika eraf trekken.
Serveren:
Neem een ruime bord en begin met de kippen op het bord te leggen. Daarop en eromheen komen de groenten en wat saus van de kippen.
In het midden leg je de paprika stukken neer en strooi je er wat groene olijven over.
Lekker met warm Marokkaans brood!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten