Ingrediënten
300 g diepvries tuinbonen /doperwten
500 ml water
8 gedroogde abrikozen
300 g couscous
2 tl komijnpoeder
2 tl kurkuma
1 limoen
1 bosje radijs
1 komkommer
1 bosje bosui
125 g zachte (geiten) kaas
flinke scheut olijfolie
0.5 bosje munt
Bereiding:
Ontdooi de tuinbonen en kook ze circa 2 minuten.
300 g diepvries tuinbonen /doperwten
500 ml water
8 gedroogde abrikozen
300 g couscous
2 tl komijnpoeder
2 tl kurkuma
1 limoen
1 bosje radijs
1 komkommer
1 bosje bosui
125 g zachte (geiten) kaas
flinke scheut olijfolie
0.5 bosje munt
Bereiding:
Ontdooi de tuinbonen en kook ze circa 2 minuten.
- Breng het water aan de kook.
- Snijd de abrikozen in repen.
- Snijd de abrikozen in repen.
- Meng in een kom de couscous met het komijnpoeder, kurkuma, abrikozen en rasp van de limoenschil. Bewaar de limoen.
- Schenk het kokende water op de couscous en dek af met een bord. Laat circa 10 minuten staan tot het vocht volledig in de couscous is getrokken.
- Snijd de radijsjes in vieren.
- Snijd de komkommer in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes.
- Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
- Verkruimel de geitenkaas.
- Meng de radijsjes, komkommer, bosuitjes, geitenkaas, tuinbonen en een scheutje olijfolie door de couscous.
- Pluk en snijd de blaadjes munt fijn en meng door de couscous. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de limoen in vieren.
Serveren
- Verdeel de couscous met abrikozen en geitenkaas over de borden. Garneer met een partje limoen.
Serveren
- Verdeel de couscous met abrikozen en geitenkaas over de borden. Garneer met een partje limoen.
Met Doperwten
Bron: Rudolf van Veen, Makkelijke Maaltijden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten