Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Couscous met abrikozen en geitenkaas

Couscous met abrikozen en geitenkaas

Ingrediënten
300
 g diepvries tuinbonen /doperwten
500 ml water
8 gedroogde abrikozen
300 g couscous
2 tl komijnpoeder
2 tl kurkuma
1 limoen
1 bosje radijs
1 komkommer
1 bosje bosui
125 g zachte (geiten) kaas
flinke scheut olijfolie
0.5 bosje munt

Bereiding:
Ontdooi de tuinbonen en kook ze circa 2 minuten.
- Breng het water aan de kook.
Snijd de abrikozen in repen.
- Meng in een kom de couscous met het komijnpoeder, kurkuma, abrikozen en rasp van de limoenschilBewaar de limoen.
- Schenk het kokende water op de couscous en dek af met een bord. Laat circa 10 minuten staan tot het vocht volledig in de couscous is getrokken.
- Snijd de radijsjes in vieren.
- Snijd de komkommer in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes.
- Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
- Verkruimel de geitenkaas.
- Meng de radijsjes, komkommer, bosuitjes, geitenkaas, tuinbonen en een scheutje olijfolie door de couscous.
- Pluk en snijd de blaadjes munt fijn en meng door de couscous. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de limoen in vieren.

Serveren

- Verdeel de couscous met abrikozen en geitenkaas over de borden. Garneer met een partje limoen.

Met Doperwten


Bron: Rudolf van Veen, Makkelijke Maaltijden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten