Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Krokante kipvleugels & kippenbouten


Dit is een heerlijke recept voor als je bezoek hebt en meerdere gangen hebt.

Nodig:
Kippenpootjes en vleugeltjes
bosje verse koriander, fijn gesneden
2 uien, gesnipperd

2 Teentje knoflook, fijn gesneden
Flinke wat kippenkruiden (Silvo)

Paprikapoeder 
Komijn
Half zakje saffraan
Zwarte en witte peper
zout
olie


Bereidingswijze:
Begin met het wassen van de kipstukken. Laat de kipstukken uitlekken en ondertussen maak je de marinade klaar voor je kip.
Neem een diepe bak en doe hierin de fijn gesneden uien, knoflook, koriander, kippenkruiden, paprikapoeder, komijn, saffraan, zwarte+witte peper, zout en een scheut olie. Meng dit tot een papje en leg vervolgend de kipstukken in de marinade. Zorg ervoor dat alle kipstukken goed besmeerd zijn met de marinade. Meestal maak ik kleine sneetjes in de kipstukken zodat de kruiden er lekker in gaan.
Laat dit minstens een uurtje intrekken. Hoe langer je de marinade laat intrekken hoe lekkerder! Meestal laat ik de kippen een hele dag intrekken, leg de kippen dan wel, bedekt, in de koelkast.

Neem een ovenschaal en leg de kipstukken erin met de marinade er bij met een klein beetje water bij. Doe over de ovenschaal aluminium folie en maak het goed dicht. Leg de je ovenschaal in de oven op 180 graden en laat het rustig gaar bakken. Na ongeveer een uurtje kun je kijken of de kipstukken gaar zijn.
Wanneer je kippen gaar zijn gebakken, haal je de aluminium folie van de schaal en zet je de schaal weer  in de oven (voor ong. 20 minuten) zodat de kipstukken mooi bruin en knapperig worden.

Serveer de kipstukken warm op een bedje van sla.


Succes! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten