Nodig deeg:
500 gram meel
2 theelepels zout
1,5 theelepel gist
500 gram meel
2 theelepels zout
1,5 theelepel gist
Eetlepel
olijfolie
Lauw warm water
Lauw warm water
Vulling:250 gram lamsgehakt
2 tomaten
Bosje peterselie en paar takjes koriander
1 paprika, groen
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels paprikapoeder
Zout
scheutje zonnebloemolie
Verder:
klein gesneden sla
komkommer, zeer dunne plakjes gesneden
tomaat, dunne plakjes gesneden
knoflooksaus
sambal
Dit alles rauw bij elkaar mixen in de mixer!
Bereidingswijze:
Begin met het maken van het deeg. Ik heb droge gist gebruikt, deze heb ik in een beetje lauw water laten weken.
Doe de meel, zout, olijfolie en de gist in een kom. Doe een beetje bij beetje het water erbij en kneed alle ingredienten samen totdat het een zachte, soepele, werkbare deeg wordt.
Bedek het deeg en laat het rijzen voor 30 minuten.
Ondertussen kun je de vulling maken:
Doe de gesneden ui, tomaten, peterselie, paprika, tomatenpuree, paprika poeder, zout, zonnebloemolie in de blender en mi dit goed samen tot een papje.
Giet dit groentenmengsel in een bak en en voeg hier bij het gehakt, meng dit samen door het door elkaar te kneden.
Wanneer het deeg heeft gerezen haal je uit het deeg ongeveer 10 bolletje uit.
Rol de bolletjes deeg goed door de meel en laat ze even staan voordat je ze gaat uitrollen.
Neem een bolletje en rol het uit met een deegroller, blijf er wel meel op strooien want anders blijft het plakken op je werkblad/ deegroller.
(Ik heb eerst alle bolletjes uitgerold en opelkaar gestapels (zie foto) voordat ik ze ging besmeren met de groentenmengsel.
Zorg er wel voor dat je tussen elke uitgerolde bolletje genoeg meel erop strooit anders gaat aan elkaar plakken.
Maar je kunt ze ook één voor één uitrollen en dan meteen besmeren.
Verwarmde oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hierop de de uitgerolde plak deeg. Besmeer de plak met een dunne laag groente mengsel en bak dit in de oven totdat het deeg iets bruin is en het gehakt gaar is. Wanneer het gebakken is laat je ze even afkoelen en bedek ze dan in met een plasticzak tegen uitdroging. Je kunt ze dan in de zak op elkaar stapelen.
Voordat je de pizza´s gaat vullen warm je de pizza¨s even op en vul je de pizza met sla, tomaat en komkommer. Eventueel kun je er ook knoflooksuas en sambal erop doen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten