missmarmita |
Ingrediënten:
250 gram fijne smida
100 gram bloem
15 gramverse gist
1/2 tl zout
Lauw water om te kneden
Vulling:
1 blikje tonijn
Handje olijven in ringetjes
Mespunt sambal
1 uitje, gesnipperd
1 geraspte tomaat
Paprikapoeder
1 el tomatenpuree
Gehakte peterselie
Gehakte koriander
Bereiding:
Meng de smida, bloem en gist en voeg lauw water toe tot je een deeg krijgt (mag best een beetje nattig zijn). Doe dan zout erbij en kneed dit goed tot een zacht en soepel deeg (20 min). Rol het uit en steek er rondjes uit met een glas.
Dek ze af met plastic en laat ongeveer 10 minuutjes rusten.
Verwarm een makla of koekenpan met dikke bodem op zacht vuur (geen olie of boter gebruiken!).
Leg een paar batbotjes erin en draai ze na ongeveer 1 minuut om. Laat de andere kant kort bakken tot die kant droog is en draai dan weer om, ze gaan nu opbollen. Laat deze kant gaar worden (niet te lang bakken) en draai ze om. Nog even aan de andere kant bakken en ze zijn klaar.
Maak de vulling door het uitje kort te bakken met de tomaat. Doe de tomatenpuree, peterselie en paprikapoeder erbij en bak even mee. Meng dit met de tonijn en olijven en laat afkoelen.
Snijd de batbots open en vul met de vulling.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten