Ingrediënten:
2 bakjes rijst
500 gram gehakt
2 uien
2 wortels
halve courgette
champignon
halve paprika
3 tomaten
taugé
zout
Marokkaanse kruiden (rode paprika, peper, komijn)
peterselie
halve blikje tomatenpuree
eventueel pizzakruiden
Bereidingswijze
Doe een scheutje zonnebloem olie in een koekenpan en kruimel het gehakt.
Snij de bovenstaande groenten in grove stukken.
Voeg als eerst de uien bij het gehakt en laat dit even bakken. Als de uien zacht zijn kun je de paprika, wortels, courgette, champignons erbij voegen en laat dit even fruiten.
Tot slot kunnen tomaten taugé, kruiden, zout, peterselie en tomaten puree erbij voegen. Als het geheel te droog is kun je er een heel klein beetje water bij doen.
Laat dit op een laag vuurtje koken totdat alle groenten zacht zijn.
Kook de rijst zoals het op de verpakking geschreven is.
Als alles gaar is kun je het bord opmaken. Doe een schep rijst in een bord en schep daarop een flinke schep van de groenten.
Succes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten