Ingrediënten
1 liter volle melk
2 zakjes flan- poeder (zie foto) Je kunt ook andere smaken kiezen
1,5 eetlepel suiker
Aardbeien
Een spuitbus slagroom
1 blikje ananas
1 blikje perzik
Verder
vorm (van een inhoud van 1 liter)
Ik heb dit zakje flan gebruikt. Je kan ook andere smaken van flan- poeder gebruiken, het is gewoon welke je lekker vind |
Bereidingswijze:
Verwarm de melk in een pannetje.
Houd ongeveer 300 ml koude melk om hierin de 2 zakjes flan poeder in te mengen.
Voeg in het pannetje met melk, de suiker aan toe en roer dit tot het opgelost is.
Roer met een garder in een kommetje de 300 ml melk en de flan poeder goed door elkaar om klontjes te voorkomen!
Wanneer de melk in het pannetje goed warm in voeg je het mengseltje bij de warme melk dat op een zachte vuurtje staat. Blijf dit goed roeren met een garder om klontjes te voorkomen.
Blijf ongeveer 5 minuten goed roeren…
Giet het mengsel in een vorm en laat het ongeveer een uurtje afkoelen en opstijven. Soms kan het voorkomen dat er klontjes in je pudding melk zit, je kunt het dan zevend in de vorm gieten.
Laat het in een half gevulde bak met water de pudding opstijven.
Serveren:
Neem een grote bord en leg het bord met de binnenkant op de puddingvorm.
Keer het bord met de puddingvorm in één keer snel om en schud de pudding voorzichtig los.
Verdeel het fruit rond de pudding en leg de aardbeien eromheen. Tussen de aardbeien spuit je een toefjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten