Deze ingrediënten zijn bedoeld voor ongeveer 7 mensen. Als je het voor minder maakt kun je het halveren.
Ingrediënten:
±500 gram linzen
2 uien, snipperen
3 wortels, in kleine kwartjes
2 tomaten, grof gesneden
200 gram doperwten
paar takjes verse peterselie, fijn gehakt
paar takjes verse koriander, fijn gehakt
1 blikje tomatenpuree
handje rijst
handje ronde vermicelli
3 volle theelepels Marokkaanse kruiden mix: (van komijn, paprikapoeder, zwarte peper)
saffraan
1 theelepel kaneel
zout
± 1,5 a 2 liter kokend water
champignons, in grote stukken
aantal roosjes bloemkool
zonnebloem olie
Verder:
2 ruime pannen
kokend water
Bereiding:
Zet ongeveer 1,5 liter water op en giet het dan in een ruime pan.
Was de linzen en giet het in het kokende water, laat dit even koken totdat het water bruin/paars is.
Neem een andere ruime pan en doe hierin een scheut olie in. Fruit hierin de gesnipperde uien. Voeg hierbij de stukjes wortel en laat het ook even mee bakken.
Voeg de tomaten, peterselie, koriander en tomatenblik erbij.
Neem flinke theelepels kruiden en strooi het over de groenten. Voeg hierbij wat zout naar smaak. Giet hierbij ongeveer 1.5 a 2 liter kokend water tot slot strooi hierbij wat rijst en ronde vermicelli en laat dit op een middelmatig vuurtje koken.
Ondertussen zijn de linzen in de andere pan iets voorgekookt en is het water verkleurd. Giet de linzen af en giet het bij de groenten pan. Laat dit geheel ongeveer een uurtje koken.
Wanneer de linzen bijna gaar zijn voeg je de champignons en bloemkool toe en laat het mee koken.
Serveer het warm met (Marokkaans) brood.
Succes!
Variatie:
- Je kunt er ook stukjes gehakt of kip bij doen.
- Je kunt ook andere groenten toevoegen of weg laten. Wat Je kunt bijvoorbeeld denken aan courgette, spruitjes, kikkererwten enz.
±500 gram linzen
2 uien, snipperen
3 wortels, in kleine kwartjes
2 tomaten, grof gesneden
200 gram doperwten
paar takjes verse peterselie, fijn gehakt
paar takjes verse koriander, fijn gehakt
1 blikje tomatenpuree
handje rijst
handje ronde vermicelli
3 volle theelepels Marokkaanse kruiden mix: (van komijn, paprikapoeder, zwarte peper)
saffraan
1 theelepel kaneel
zout
± 1,5 a 2 liter kokend water
champignons, in grote stukken
aantal roosjes bloemkool
zonnebloem olie
Verder:
2 ruime pannen
kokend water
Bereiding:
Zet ongeveer 1,5 liter water op en giet het dan in een ruime pan.
Was de linzen en giet het in het kokende water, laat dit even koken totdat het water bruin/paars is.
Neem een andere ruime pan en doe hierin een scheut olie in. Fruit hierin de gesnipperde uien. Voeg hierbij de stukjes wortel en laat het ook even mee bakken.
Voeg de tomaten, peterselie, koriander en tomatenblik erbij.
Neem flinke theelepels kruiden en strooi het over de groenten. Voeg hierbij wat zout naar smaak. Giet hierbij ongeveer 1.5 a 2 liter kokend water tot slot strooi hierbij wat rijst en ronde vermicelli en laat dit op een middelmatig vuurtje koken.
Ondertussen zijn de linzen in de andere pan iets voorgekookt en is het water verkleurd. Giet de linzen af en giet het bij de groenten pan. Laat dit geheel ongeveer een uurtje koken.
Wanneer de linzen bijna gaar zijn voeg je de champignons en bloemkool toe en laat het mee koken.
Serveer het warm met (Marokkaans) brood.
Succes!
Variatie:
- Je kunt er ook stukjes gehakt of kip bij doen.
- Je kunt ook andere groenten toevoegen of weg laten. Wat Je kunt bijvoorbeeld denken aan courgette, spruitjes, kikkererwten enz.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten