De inhoud is meestal vlees met groenten in een gekruide saus. Maar ook gehakt, kip of vis met groenten. Het wordt met Marokkaans brood gegeten!
Ingrediënten:
Een scheut zonnebloem olie
Kleine stukjes gesneden lamsvlees
2 grote uien
2 grote wortels
1 paprika
2 tomaten
3 middel grote aardappels
een paar takjes verse koriander
een paar takjes verse peterselie
Marokkaanse kruiden
zout
saffraan
1 tomatenblik
zoveel mogelijk bonen (ibownen)
zoveel mogelijk doperwten
gekookt water
Zo maak je het:
Doe een flinke scheut olie in de pan en voeg de kleine stukjes gesneden vlees bij, strooi er wat zout op. Laat dit, met een deksel op de pan, ongeveer 10 minuten op een lage vuurtje bakken.
Ondertussen kun je de ui, wortels, paprika, tomaat en aardappelen in blokjes snijden.
Na ongeveer 10 minuten voeg je de uien en paprika in de pan en laat je ook dit even rustig bakken.
Wanneer de uien en paprika zacht en wat gebruind zijn voeg je de wortels erbij. Daarna de tomaten, koriander, peterselie, kruiden, zout, saffraan en tomatenblik voeg je er ook bij.
Laat dit dan even rustig aan de kook brengen.
Als alles kookt mag het gekookte water erbij. De hoeveelheid water hangt af van het aantal vlees en groenten. De groenten en vlees moeten iets onderwater liggen.
Als het water kookt kun je de aardappel blokjes, bonen en doperwten in de pan voegen.
Laat dit ongeveer 1,5 uur op een rustige vuurtje gaar worden.
Als de doperwten en bonen zacht zijn is je ibownen marmita klaar.
Succes!
Een scheut zonnebloem olie
Kleine stukjes gesneden lamsvlees
2 grote uien
2 grote wortels
1 paprika
2 tomaten
3 middel grote aardappels
een paar takjes verse koriander
een paar takjes verse peterselie
Marokkaanse kruiden
zout
saffraan
1 tomatenblik
zoveel mogelijk bonen (ibownen)
zoveel mogelijk doperwten
gekookt water
Zo maak je het:
Doe een flinke scheut olie in de pan en voeg de kleine stukjes gesneden vlees bij, strooi er wat zout op. Laat dit, met een deksel op de pan, ongeveer 10 minuten op een lage vuurtje bakken.
Ondertussen kun je de ui, wortels, paprika, tomaat en aardappelen in blokjes snijden.
Na ongeveer 10 minuten voeg je de uien en paprika in de pan en laat je ook dit even rustig bakken.
Wanneer de uien en paprika zacht en wat gebruind zijn voeg je de wortels erbij. Daarna de tomaten, koriander, peterselie, kruiden, zout, saffraan en tomatenblik voeg je er ook bij.
Laat dit dan even rustig aan de kook brengen.
Als alles kookt mag het gekookte water erbij. De hoeveelheid water hangt af van het aantal vlees en groenten. De groenten en vlees moeten iets onderwater liggen.
Als het water kookt kun je de aardappel blokjes, bonen en doperwten in de pan voegen.
Laat dit ongeveer 1,5 uur op een rustige vuurtje gaar worden.
Als de doperwten en bonen zacht zijn is je ibownen marmita klaar.
Succes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten