Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Kefta Broodjes




Ingrediënten deeg:

500 gram meel
snufje zout
halve theelepel gist
zakje bakpoeder
50 gram gesmolten boter
lauwe melk (de hoeveelheid hangt van je meel af. Voeg er melk bij totdat het deeg niet meer aan je handen plakt, het moet een zacht en soepele deeg worden.)

Gehakt vulling:
500 gram gehakt
2 uien, in ringen gesneden
1 paprika, in slierten
2 wortels, in slierten
courgette, in blokjes
3 volle eetlepels gezeefde tomaten saus
koriander
zout naar smaak
peper naar smaak
1 theelepel Italiaanse kruiden
** Je kunt ook een pakket roerbakmix gebruiken, makkelijk en snel**

Verder
1 ei
maanzaad en sesamzaad om erover heen te strooien

Bereiding:
Neem een koekenpan en doe er een kleine scheut zonnebloem olie in. Bak hierin het gehakt en maak het in klein. Voeg hierbij de ui ringen en paprika en laat dit even fruiten met het gehakt.
Vervolgens gaan de wortels erbij en laat het geheel op een rustige vuurtje gaar bakken. Doe dan het zout en Italiaanse kruiden naar smaak erbij en laat het geheel bakken.
Na ongeveer 5 minuten doe je de courgettes en tomatenpuree erbij en laat het geheel zonder deksel bakken, zodat het vocht verdampt. Probeer ervoor te zorgen dat er geen vocht meer inzit.

Laat het gehakt vulling goed afkoelen. Ondertussen kun je het deeg maken....

Het deeg:
Meng alle bovenstaande ingrediënten bij elkaar tot een zachte en soepele deeg.
Maak er kleine bolletjes van en laat het ongeveer 5 minuten rusten.
Als het goed is, is het gehakt afgekoeld en kun je beginnen met vullen...

Rol een van het bolletje een lange plak en doe de vulling erin.
Rol dan het deeg op en druk de rol deeg goed aan en maak hem dicht door kneepjes te maken in het opgerolde deeg.
Maak er dan een slangenvorm van en  zet deze broodjes op een ovenbakblik die bekleed is met bakpapier.

Laat dan de broodjes op een warme plek rijzen totdat de volume van het deeg groter is. (Je zou ze in een warme oven kunnen zetten, die uit staat.)

Als de broodjes  zijn gerezen, smeer je de broodjes met het ei in en bestrooi je ze met maanzaad en sesam. Leg ze dan in een voorverwarmde oven en laat de broodjes op 180 C bakken totdat ze mooi goudbruin zijn.


Serveer ze warm.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten