Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Del3a



Nodig:
Poot vlees van een schaap en eventueel andere stukken vlees

Marinade voor het vlees:
2 uien, fijn gesneden in de mixer
Bosje verse koriander, fijn gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gesneden (kan ook meer of als je niet van knoflook houd kun je het weglaten)
Scheut zonnebloem
Paprika kruiden
Komijn poeder
Chilipoeder
Zwarte en witte peper
Beetje rasl hanout
Zout
Het vlees in de marinade
Bereidingswijze:
Begin met het maken van de marinade voor het vlees.  Doe de fijn gesneden uien in een kom en vkeg hierbij de koriander, knoflook, alle kruiden en zonnebloemolie. Maak hiervan een papje.

Snij in het vlees sneeën en besmeer het vlees met de marinade. Zorg er ook voor dat de marinade in de sneeën zit. Laat wat marinade over voor straks wanneer het vlees de oven in gaat.
Laat het een uurtje rusten zodat de kruiden goed in het vlees trekken.

Leg het vlees in een ruime pan en zet het op een heel laag vuurtje. Laat dit ongeveer 2 a 3 uurtjes rustig gaar worden.
Let op, doe geen olie of water in de pan!
Doordat het vlees op een laag vuurtje gaar wordt, gaat het vocht loslaten.


Wanneer het vlees gaar leg je het op een bakblik zodat beleed is met bakpapier.
Het vocht van het vlees kun je weg gooien.


Besmeerd het vlees met de overgebleven marinade en laat het in de oven op 200 graden rustig grillen totdat het een bruine korst heeft.

Serveer het op een ruime bord.
Om het vlees mooi te presenteren heb ik het bord versierd met sperziebonen, wortels, bloemkool en de gegrilde aardappelschijfjes. Ook heb ik er een charmilla bij gedaan omdat het anders te droog is, het recept van de charmilla staat op de blog.

De sperziebonen, wortels en bloemkool heb ik in water gekookt en daarna in een pannetje gegrild met een scheut olijfolie, gesnipperde uitje, zout en komijn.

Het recept van de gegrilde aardappelschijfjes staat op de blog

Uit de oven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten