1 cakerol, smaak naar keuze
schepijs, smaak naar keuze
appelsap of vruchtensap
vershoudfolie
kleine of grote kom
keukenkwast
Bereidingswijze:
Bedek allereerst de kom met een laag vershoudfolie. Laat genoeg folie over de rand hangen om alles straks mee af te dekken.
Snijd de cakerol ingelijkmatige stukken.
Je kunt echt allerlei soorten cakerol gebruiken! Denk aan bijvoorbeeld een cakerol van chocolade, aardbei, citroen, pompoen en ga zo maar door.
Bedek dan de kom met de plakken cake. De ‘gaatjes’ kun je opvulllen met kleine stukjes van de cakerol.
Haal de schepijs uit de vriezer en laat hem een beetje ontdooien. Niet te veel, want anders smelt het natuurlijk helemaal en dat is niet de bedoeling.
Dompel een keukenkwast in wat appel- of vruchtensap en bestrijk daarmee de cake, zodat het een beetje vochtig wordt.
Vul de binnenkant met het ijs naar keuze en druk het goed aan.
Vergeet de wanden vooral niet en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een natte lepel of spatel.
Bedek de swiss roll taart met de resterende vershoudfolie.
Leg eventueel een bord op de folie om de boel aan te drukken.
Zet de kom in de diepvries en laat het ijs minstens 1 uur weer bevriezen.
Het liefst nog langer.
Net voor het opdienen hoor je de folie aan de bovenkant los te maken en de cakerol taart op een groot bord te storten.
Snijd de taart in gelijkmatige stukken en serveer het met lekker zomers fruit. Ideaal dessert voor in de zomer.
Ziet het er niet ontzettend leuk uit? Hartstikke leuk om voor je gasten, gezin of geliefde voor te schotelen.
Maak deze dessert het liefst een dag van tevoren, dan is hij extra stevig.
Tip: gebruik verschillende smaken en kleuren roomijs voor een verrassende combinatie!
Bron: womanistica
Geen opmerkingen:
Een reactie posten