Heerlijk hapje en beetje vergelijkbaar met gevulde Lemsemmen
Nodig
2 uien, in ringen gesneden
1 paprika, in reepjes gesneden
2 wortels, geraspt of in reepjes gesneden
Half blikje maïs
half blikje tonijn
Half bakje Hüttenkäse
Zout
Italiaanse kruiden of rozemarijn
Verder:
loempia vellen, ontdooit
1 glas melk
1 ei
halve glas zonnebloemolie
Bereidingswijze:
Vulling:
Verhit in een koekenpan ongeveer 2 eetlepels olie en voeg hierin de ringen uien toe. Bak dit glazig en voeg er vervolgens de paprika en wortels toe. Breng het op smaak met wat zout en de Italiaanse kruiden. Wanneer het allemaal gaar zet je het vuur uit en laat je het iets afkoelen. Daarna gaan de tonijn, maïs en Hüttenkäse erbij. Laat het geheel afkoelen.
Pakketjes vouwen:
- Neem een kom of diepe bord en mix hierin een mengsel van de eieren, zout, melk en olie.
- Neem dan een loempia vel en besmeer die aan beide kanten met het waterige mengsel. Wees niet zuinig met de mengsel..
- Neem dan een lepel van de vulling en leg dat in het midden van je loempia vel.
- Pak de rechterkant van het vel en leg die over de vulling, vervolgens pak je de ander kant en zet die weer over de rechterkant (zie foto)
Je hebt nu een lange rechte flap.
- Pak daarna de bovenkant en zet die recht over de vulling heen. Nu heb je nog maar een flap aan de onderkant over.
- Draai het geheel om en pak het flapje op en zet die weer boven de vulling. Nu heb je een vierkantje.
- Werk zo alles af.
Bak de pakketjes in een droge koekenpan (dus geen olie gebruiken!) aan beide kanten mooi bruin..
Variatie:
Je kan natuurlijk ook andere vulling maken zoals met kip, vis gehakt of vegetarisch.
Je zou op de mengsel een plakje Chedder Cheese kunnen doen en dan dicht vouwen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten