Madame Cuisine


Neem snel een kijkje
in mijn keukentje, waar ik verschillende en uitgeprobeerde recepten graag met jullie wil delen!

Madame Cuisine

Hartige Muffins



Ingrediënten: voor 12 muffins

280 gram bloem
4 theelepels bakpoeder
60 gram boter
100 ml melk
150 ml yoghurt
1 ei
zout
peper
komijn
(Marokkaanse kruiden)

Vulling:
1  ui
halve paprika
kropjes broccoli
koriander
150 gram geraspte kaas (hou wat kaas achter de hand voor op de muffins te strooien)

Bereidingswijze
- Snijd de ui en paprika in kleine stukjes en laat dit fruiten in een pannetje.
- In een andere pannetje breng je water aan de kook en laat hierin de broccoli gaar worden.
- Laat dit geheel even afkoelen. Ondertussen maak je het beslag...

- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Zeef het bloem, bakpoeder, zout en de kruiden bij elkaar in een mengkom en maak in het midden een kuiltje.
- Smelt op een laag vuurtje de boter in de pan. Haal de pan van het vuur en klopt met behulp van een garde de melk, yoghurt en het ei door de boter.

- Schenk het boter mengsel in het kuiltje van het bloem mengsel.
- Roer de droge en de natte ingrediënten in een paar grove roer bewegingen met een pollepel door elkaar. Voeg nu de geraspte kaas, ui, paprika en broccoli toe en roer het beslag nog een paar keer door elkaar.
- Het beslag zal er wat ´viezig´ uitzien.

- Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinbakvormpjes en bak de muffins gaar en goudbruin in 20 tot 25 minuten. Na ongeveer 10 minuten strooi je de geraspte kaas op muffins.

- Laat de muffins goed afkoelen op een rooster. Ze zijn het lekkerst als ze goed afgekoeld zijn..
 

De Muffins in de oven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten