Foto en Recept van Umm Youssra |
Benodigdheden: voor 20 stuks
1 pak bladerdeeg
1 pak gehakte spinazie
1 blik Fetakaas (45 %)
een beetje sesamzaad
1 ei
Bereidingswijze:
Laat de spinazie van te voren ontdooien. Eenmaal ontdooit druk je de spinazie goed aan in een vergiet, zodat het water eruit gaat. Probeer zoveel mogelijk water eruit te persen.
Vervolgens korrel je de feta kaas en vermeng je de kaas met spinazie.
Ontdooi het bladerdeeg iets en dan kun je ze vullen...
Doe een dun laagje, niet al te veel, spinazie/ feta vulling op de bladerdeeg en laat de zijkanten vrij. Rol vervolgens de bladerdeeg en het uiteinde laat je aan de bovenkant en druk je de rolletje een beetje aan. Snijd dan met een scherpe mes de zijkanten eraf en deel de rol in twee
Zo werk je je deeg af...
Bestrijk de bladerdeeg hapjes met ei en strooi er wat sesamzaad op.
Bak de hapjes ongeveer 20/25 minuten gaar. Je hapjes zijn gaar als ze een mooi goud/bruin zijn, zoals op de foto.
Zie op de verpakking op hoeveel graden het bladerdeeg gebakken moet zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten