Nodig:
300 gram kipfilet
1 zak roerbakmix (500 gram)
2 uien, in halve ringen
1 groene paprika, in middel grote stukken gesneden
paar takjes verse gehakte peterselie1 groene paprika, in middel grote stukken gesneden
paar takjes vers fijngehakte koriander
Zout
Komijnpoeder
Rode paprikapoeder
Zwarte peper
Witte peper
Eventueel rasl hanout (als je dat niet hebt een beetje kaneel)
1 pak loempia deegvellen (zie foto)Zeer fijne mie, naar eigen hoeveelheid (zie hieronder foto)
Fijne mie |
Loempia vellen die ik altijd voor loempia´s gebruik. Te koop bij een Marokkaanse/ Turkse/ Toko |
Bereidingswijze:Begin met het schoonmaken van de kipfilet, verwijder de vette stukjes en spoel de filet onder het water.
Snij dan de kipfilet in middelmatige stukjes.
Zet een een ruime koekenpan op het vuur en giet hierin een scheutje olie in. Bak hierin de stukjes kipfliet en voeg er meteen de uien erbij. Laat dit samen even bakken. Wanneer de uien glazig gebakken zijn kunnen de paprika stukjes erbij en laat dit samen bakken.
Wanneer de kipstukjes gaar zijn gebakken voeg je de zak groentenmix eraan toe, laat dit ook even bakken.
Vervolgens gaan de kruiden erbij, koriander, peterselie, zout, komijnpoeder, rode paprikapoeder, zwarte peper, witte peper, rasl hanout. Als je geen rals hanout in huis hebt kun je ook een beetje kanneel gebruiken.
Laat die samen goed bakken en het beste is om het zonder deksel te laten bakken zodat het vocht verdampt.
Wanneer de vulling klaar is kun je de mihoen er bij doen. Voordat de mihoen bij de vulling gaat leg je de mihoen in een ruime kom en gaat hierbij kokend water bij. Laar het voor ongeveer 10 minuten in het kokende water liggen zodat het zacht wordt.
Giet de mihoen af en knip in het in kleinere stukjes voordat je het bij de vulling doet. Roer de mihoen er goed door de vulling.
Je vulling is nu klaar, laat het goed afkoelen voordat je gaat beginnen met het vouwen van de loempia´s.
Loempia vouwen:Leg een loempia vel plat neer en bestrijk het met zonnebloemolie. Leg een punt naar jou toe. Schep een flinke eetlepel van de groentenmengsel met mie in het midden/hoek van het deegvel.
Rol dan de onderste hoek over de groenten en rol het iets op. Sla de rechter en linker hoek naar het midden en rol het door tot een staaf.
Ga op deze manier verder totdat je groenten/ vellen op zijn.
Leg de gevouwen loempia´s op een bakplaat die bedekt ik met bakpapier. Besmeer de loempia´s met boter in voordat ze de oven in gaan.
Bak de loempia´s voor ongeveer 15 a 20 minuten op 180 graden in de oven totdat ze mooi bruin zijn.
Snij dan de kipfilet in middelmatige stukjes.
Zet een een ruime koekenpan op het vuur en giet hierin een scheutje olie in. Bak hierin de stukjes kipfliet en voeg er meteen de uien erbij. Laat dit samen even bakken. Wanneer de uien glazig gebakken zijn kunnen de paprika stukjes erbij en laat dit samen bakken.
Wanneer de kipstukjes gaar zijn gebakken voeg je de zak groentenmix eraan toe, laat dit ook even bakken.
Vervolgens gaan de kruiden erbij, koriander, peterselie, zout, komijnpoeder, rode paprikapoeder, zwarte peper, witte peper, rasl hanout. Als je geen rals hanout in huis hebt kun je ook een beetje kanneel gebruiken.
Laat die samen goed bakken en het beste is om het zonder deksel te laten bakken zodat het vocht verdampt.
Wanneer de vulling klaar is kun je de mihoen er bij doen. Voordat de mihoen bij de vulling gaat leg je de mihoen in een ruime kom en gaat hierbij kokend water bij. Laar het voor ongeveer 10 minuten in het kokende water liggen zodat het zacht wordt.
Giet de mihoen af en knip in het in kleinere stukjes voordat je het bij de vulling doet. Roer de mihoen er goed door de vulling.
Je vulling is nu klaar, laat het goed afkoelen voordat je gaat beginnen met het vouwen van de loempia´s.
Loempia vouwen:Leg een loempia vel plat neer en bestrijk het met zonnebloemolie. Leg een punt naar jou toe. Schep een flinke eetlepel van de groentenmengsel met mie in het midden/hoek van het deegvel.
Rol dan de onderste hoek over de groenten en rol het iets op. Sla de rechter en linker hoek naar het midden en rol het door tot een staaf.
Ga op deze manier verder totdat je groenten/ vellen op zijn.
Leg de gevouwen loempia´s op een bakplaat die bedekt ik met bakpapier. Besmeer de loempia´s met boter in voordat ze de oven in gaan.
Bak de loempia´s voor ongeveer 15 a 20 minuten op 180 graden in de oven totdat ze mooi bruin zijn.
Zo vouw je een loempia |
Loempia´s besmeerd met boter |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten