Ingrediënten:
2 grote uien, grof gesneden
1 paprika, grof gesneden
3 tomaten, grof gesneden
Paar takjes verse Koriander, fijn gesneden
Par takjes verse peterselie, fijn gesneden
1 volle theelepel komijn poeder
1 volle theelepel paprikapoeder
1,5 theelepel zout
Halve theelepel zwarte peper
Halve theelepel witte peper
Beetje saffraan
1 eetlepel tomatenpuree
Verder naar eigen hoeveelheid:
Spruitjes
Wortels, in schijfjes gesneden
Bloemkool
Spruitjes
Wortels, in schijfjes gesneden
Bloemkool
Bereidingswijze:
Zet in een ruime pan water aan de kook en kook hierin de spruitjes en wortels samen. Wanneer de spruitjes iets zacht zijn gekookt voeg je hierbij de bloemkool bij. Laat de groenten samen gaar koken.
Ondertussen maak je de charmilla.
Neem een ruime koekenpan en doe hierin een scheutje olie in. Bak hierin de uien glazig en voeg er de paprika stukken erbij. Wanneer de uien en paprika zacht zijn gebakken gaan de tomatenstukjes erbij.
Vervolgens gaat ook de fijn gesneden koriander en peterselie, saffraan, paprikapoeder, peper, zout en de tomatenpuree bij.
Laat dit even samen bakken. Als de charmilla iets te droog is doe je er een klein scheutje water bijna zodat het geheel niet aanbrand.
Wanneer de spruiten, wortels en bloemkool zacht zijn gekookt giet je het af en voeg je het bij de charmilla toe. Roer dit voorzichtig door elkaar.
Proef tussendoor of je charmilla op smaak is en voeg er eventueel wat kruiden bij om het goed op smaak te krijgen.
Laat dit even samen bakken. Als de charmilla iets te droog is doe je er een klein scheutje water bijna zodat het geheel niet aanbrand.
Wanneer de spruiten, wortels en bloemkool zacht zijn gekookt giet je het af en voeg je het bij de charmilla toe. Roer dit voorzichtig door elkaar.
Proef tussendoor of je charmilla op smaak is en voeg er eventueel wat kruiden bij om het goed op smaak te krijgen.
Tot
slot breek je twee eieren op je charmilla en kun je het eiwit iets
roeren over de groenten, probeer je eigeel heel te houden.
Laat dit op een zacht vuurtje, met een deksel op je koekenpan, gaar bakken. Wanneer je eieren gebakken zijn is je charmilla klaar en kun je het serveren.
Laat dit op een zacht vuurtje, met een deksel op je koekenpan, gaar bakken. Wanneer je eieren gebakken zijn is je charmilla klaar en kun je het serveren.
Succes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten