Nodig: voor ong. 5 personen
6 aardappelen, in blokjes gesneden
3 wortels, in grove blokjes
sperziebonen, door midden gesneden
Charmilla:
2 uien, grove stukken gesneden
2 tomaten, in blokjes
1 blik tomatenstukken
paar takjes verse koriander, fijn gesneden
1 theelepel zout
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
Witte en zwarte peper
een beetje saffraan
Verder:
Komijn
Olijf olie
groene olijven
Bereidingswijze:
Begin met het stomen van de aardappelblokjes, wortels en sperziebonen. Dit kan allemaal samen in de stoompan gaar stomen.
Ondertussen kun je de charmilla maken;
Giet een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de uien glazig. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes eraan toe en ook meteen de blik met tomaten. Druk de tomaten plat met een vork.
Daarna gaan de verse koriander, zout, komijn, paprikapoeder, peper en een beetje saffraan voor de kleur bij.
Doe er een scheut water bij en laat het geheel gaar pruttelen.
Zet een ruime koekenpan op het vuur en schep hierin de gestoomde aardappels, wortels en sperziebonen.
Giet er een kleine hoeveelheid olijfolie over en strooi er wat komijn en zout over.
Neem een scheut van ´tomatensaus´ uit de charmilla en verdeel het over de aardappelen en schep het daarna voorzichtig om.
Proef of er voldoende zout en komijn op zit.
Neem een ruime bord en schep hierin de aardappelen. Giet in het midden van de aardappelen, de charmilla.
Leg in het midden/ verdeel het over de aardappelen een paar groene olijven.
Serveer het warm met warm brood.
6 aardappelen, in blokjes gesneden
3 wortels, in grove blokjes
sperziebonen, door midden gesneden
Charmilla:
2 uien, grove stukken gesneden
2 tomaten, in blokjes
1 blik tomatenstukken
paar takjes verse koriander, fijn gesneden
1 theelepel zout
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
Witte en zwarte peper
een beetje saffraan
Verder:
Komijn
Olijf olie
groene olijven
Bereidingswijze:
Begin met het stomen van de aardappelblokjes, wortels en sperziebonen. Dit kan allemaal samen in de stoompan gaar stomen.
Ondertussen kun je de charmilla maken;
Giet een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de uien glazig. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes eraan toe en ook meteen de blik met tomaten. Druk de tomaten plat met een vork.
Daarna gaan de verse koriander, zout, komijn, paprikapoeder, peper en een beetje saffraan voor de kleur bij.
Doe er een scheut water bij en laat het geheel gaar pruttelen.
Zet een ruime koekenpan op het vuur en schep hierin de gestoomde aardappels, wortels en sperziebonen.
Giet er een kleine hoeveelheid olijfolie over en strooi er wat komijn en zout over.
Neem een scheut van ´tomatensaus´ uit de charmilla en verdeel het over de aardappelen en schep het daarna voorzichtig om.
Proef of er voldoende zout en komijn op zit.
Neem een ruime bord en schep hierin de aardappelen. Giet in het midden van de aardappelen, de charmilla.
Leg in het midden/ verdeel het over de aardappelen een paar groene olijven.
Serveer het warm met warm brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten