Ingrediënten:
1 rol filodeeg / 1 pak loempia vellen (deze heb ik gebruikt)
500 gram pinda´s (geroosterd en grof gemalen)
7 eetlepels poedersuiker
3 eetlepels mazhar (rozewater)
1 eetlepel amandelaroma
1 eetlepel boter
1 theelepel kaneel
Verder:
Honing
Mazhar
Gesmolten boter
Pinda´s
Bereidingswijze:
- Begin met het roosteren van de pinda´s in een koekenpan en maal ze dan grof (hou wat gemalen pinda´s achter voor de decoratie)
- Meng de noten door elkaar met de poedersuiker, kaneel, mazhar, boter en amandaroma.
- Pak 4 of 5 stuks filodeeg en leg ze op elkaar.
-Bestrijk elke filodeeg met gesmolten boter en verdeel wat van de vulling erover en rol het deeg dan op. Tijdens het oprollen van de rol steeds het deeg bestrijken met een beetje boter en snijd de rol dan in stukken.
- Bak de baklava in een oven van 180 C voor ongeveer 30 minuten.
- Verwarm de honing met 1 of 2 eetlepels mazhar aubain-marie en giet het over de nog warme baklava. Bestrooi de baklava met de pinda´s die je achter hield.
Tip: Je kan ze ook in een mooi bonbonpapiertje leggen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten