Ingrediënten:
800 gram verse tuinbonen in de schil
1 ui, fijn gesneden
2 teentjes knoflook
2 theelepels komijnpoeder
paar takjes verse koriander
pure olijfolie
zout, naar smaak
2 tomaten, in stukjes
Bereidingswijze:
Was de bonen schoon en knak ze in kleine stukken en verwijder het stugge draad dat aan de zijkanten van de schil zit.
De bonen die erin zitten kun je apart houden maar die kun je er ook bij stomen. Meestal hou ik er een paar apart voor een keer in een andere gerecht.
Zet de stoompan klaar en leg de stukken tuinbonen in de bovenste deel van de stoompan. Strooi er wat zout en komijn over en roer het een beetje door elkaar. Laat het geheel met een deksel gaar stomen. Duurt meestal 30-45 minuten.
In een ruime koekenpan doe je een flinke scheut olijfolie en fruit je hierin de ui en knoflook. Vervolgens voeg je de tomaat erbij en de kruiden; komijnpoeder, koriander en zout en laat je het even pruttelen.
Voeg de gestoomde tuinbonen in de koekenpan met de kruiden en vermeng alles goed door elkaar. Prak de tuinbonen een beetje plat en laat het 10 minuten zachtjes stoven zodat de smaken goed vermengd kunnen worden.
Voeg wat zout of komijn eraan toe als het niet echt op smaak is.
Serveer het in een ruime bord en overgiet het met nog wat pure olijfolie.
Lekker met warme brood erbij.
Succes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten